Rootza

Lchf madplan uge 33 + ugens madpakkeidé

 

Ovnbagt laks med dukkah
Citronmarinerede kyllingefileter
Mexibøf med lynguacamole
Rootza

 


Ferien er for alvor slut, nu hvor skolerne starter igen. Slut med lange dage ved stranden og lyse aftener rundt om grillen. Goddag igen til en hverdag med krav om madpakker og aftensmad, der skal laves, når man kommer træt hjem kl. 17 og måske enten selv skal videre til noget om aftenen eller skal sende nogle børn af sted til fodbold, svømning eller noget andet. Pyha, man kan blive helt svedt!

Jeg snyder faktisk lidt – for jeg skal slet ikke være hjemme den kommende uge. Jeg skal til International School of Gospel og opdateres lidt, inden mine søde børnekor vender tilbage i uge 34. Så Gerlev Idrætshøjskole står for min madplan den kommende uge. Jeg har dog lyst til lige at give en lille håndsrækning til alle jer, der skal have løbet hverdagen i gang igen i den kommende uge. Jeg har lavet en lchf madplan med lchf-venlige, sunde og nogenlunde økonomiske måltider den kommende uge + et forslag til en madpakkeidé.

Madplanen gælder for mandag-fredag. Mine weekender er som regel ret improviserede, så det fungerer ikke rigtig for mig at planlægge, hvad vi skal spise i weekenden, før tidligst torsdag. Opskrifterne henviser til opskrifter her på bloggen. Det varierer lidt, hvor mange personer opskrifterne er til, så tjek lige, hvordan mængderne passer til din husstand. Madplanen er mest tænkt som en idé til, hvordan du kan sammensætte en uges måltider, så de bliver sunde, varierede og velsmagende og samtidig udnytter nogle af de samme råvarer – i denne uge fx blomkål, dild, avocado og cheddar.

Jeg har prøvet at sammensætte madplanerne, så der er både lidt fisk, kylling og oksekød. Da det er en lchf madplan, er der ikke kartofler/ris/pasta eller brød med. Tilsæt det selv, hvis du spiser sammen med nogen, der ikke spiser lchf. Fredag skal man selvfølgelig have noget god junkfood, også selvom man spiser lchf, så jeg har sat rootza på plakaten – det skulle efterhånden være til at opdrive nogle gode rodfrugter rundt omkring i butikkerne. Rootza er virkelig lækkert, og hvis jeg skulle spise herhjemme, ville det være højdepunktet på min maduge 😉

Jeg håber, I kan bruge madplanen til noget. Jeg har tænkt at køre konceptet her i august med lchf madplan + madpakkeidé hver søndag. Smid endelig en kommentar, hvis I har spørgsmål eller forslag.

Grøn broccolicouscous
Kyllingegryde med chorizo
Dildmayo med kapers
Guacamole-salat (6)_FAV_RED

Lchf madplan uge 33

Mandag: Ovnbagt laks med dukkah og bønnefritter med dildmayo

Tirsdag: Citronmarinerede kyllingefileter med grøn broccolicouscous (hvis du har rester af dild fra mandagens dildmayo, kan du bruge den som krydderurt). (NB: Lav en dobbeltportion af kyllingen – så har du rester til torsdagens kyllingegryde, og det kommer til at blive noget nemmere for dig at lave mad den dag.) Rester af mandagens dildmayo vil i øvrigt også være fin dip til denne menu.

Onsdag: Mexibøf med guacamolesalat

Torsdag: Kyllingegryde med blomkål og chorizo (NB: Hvis du ikke har kyllingerester fra tirsdag, så lav den med kyllingefileter – 3 stk. ville hos os række til 4 personer. Steg det rå kyllingekød sammen med chorizo, løg osv.)

Fredag: Rootza – servér med en grøn salat til med de rester af grønt, du har i køleskabet. Et drys dukkah fra mandagens laks er heller ikek tosset i salat. (TIP: Lav en ekstra stor portion rootza, og frys ned. Så har du til madpakker i næste uge).

Ugens madpakkeidé:

Broccolifladbrød lagt sammen med pesto, gouda og røget mørbrad (i øvrigt også rigtig godt til morgenmad – som herunder med blødkogt æg og kaffe)

Broccolifladbrød med røget mørbrad

En müslibar som det søde indslag i madpakken – bare lige for at komme godt i gang efter ferien 🙂

Müslibarer

0 comments on “Lchf madplan uge 33 + ugens madpakkeidéTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: