LCHF-koldskål

LCHF-koldskål

LCHF-koldskålKoldskål – den ypperligste danske forårs-/sommerspise! Og en ret, som faktisk er meget nem at gøre lchf-venlig! Æg og mejeriprodukter er der jo ingen ben i, når man spiser lchf, og sukkeret kan nemt erstattes med sødemiddel, honning – eller for den sags skyld moset frugt, hvis gerne vil give sin lchf-koldskål et twist.

Jeg har altid været lidt spøjs, hvad angår koldskål. Jeg har faktisk aldrig rigtig været så tosset med den hjemmelavede slags – den bliver ofte for sød til min smag. Min yndlingskoldskål har altid været Arlas helt almindelige version med tykmælk og æg. Den har en lækker, tyk konsistens og en dejligt syrlig smag. (Og nej, jeg er ikke sponsoreret af Arla! 🙂 )

Min hjemmelavede lchf-koldskål her kan meget af det samme. Den har bare en mere fed smag og er enormt mættende. Den er rørt på en blanding af creme fraiche 18%, fuldfed græsk yoghurt og piskefløde. Og så har jeg brugt et helt æg i stedet for bare en æggeblomme. Både for at få en tykkere konsistens i min koldskål, men også for at få al den gode næring med fra æggehviden og dermed lave en meget mættende koldskål. Godt med vanilje og citron – og så er du good to go!

Jeg har lavet lchf-koldskål både med honning og sødemiddel, men også med ½ banan, som jeg moser og derefter pisker sammen med ægget. Det giver en fin sødme, men jeg måtte dog alligevel supplere med 2 dråber sødemiddel. Havde jeg haft kærnemælk i huset her i weekenden, kunne jeg godt have fundet på lige at give min lchf-koldskål en lille slat af det for at opnå den helt rigtige grad af syrlighed. Men den fungerer nu også fint uden, synes jeg.

LCHF-koldskål

  • 1 æg
  • 2 tsk honning – eller 5 dråber flydende SØD fra ISIS (du kan også bruge ½ banan, som du moser med en gaffel.)
  • 2 spsk creme fraiche 18%
  • 1 spsk græsk yoghurt 10%
  • 1/4 dl fløde
  • 1 godt nip vanilje og 1 lillebitte nip salt
  • Skal og saft af 1/4 citron

Pisk ægget luftigt med honning eller sødemiddel (eller med moset banan). Tilsæt creme fraiche, græsk yoghurt og fløde. Smag til med vanilje, citronskal- og saft og et lillebitte nip salt. Du styrer selv, hvor syrlig eller sød, din koldskål skal være.

Hvad skal man så putte på sin lchf-koldskål, hvis man ikke lige synes, at Karen Wolfs kammerjunkere eller sukkerristede havregryn er sagen for éns blodsukker? Jeg eksperimenterer lidt med nogle lchf-kammerjunkere på mandelmel, som dog endnu ikke er helt klar til at se dagens lys. Så indtil videre klarer jeg mig fint med en håndfuld friske hindbær eller jordbær og også gerne lidt mandelflager. Man kunne også overveje kokosflager, eller man kunne hakke nogle blandede nødder og riste dem i Sukrin Gold.

Hvad kan du bedst lide på din koldskål?

LCHF-koldskål

3 comments on “LCHF-koldskålTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: