LCHF kiksekage

LCHF kiksekage med hjemmelavede “Tuc”

LCHF kiksekage


Nådadada, så fik vi overstået valget, hva’? Nogle græder, nogle jubler i dag – andre er måske helt ligeglade. Sådan er demokratiets vilkår. Én ting kan vi dog forhåbentlig allesammen blive enige om, uanset om vi er blå eller røde: kage er godt! Og denne her kiksekage er rigtig god! Spis den som trøste- eller sejskage i dag, afhængig af hvordan du har det med valgresultatet. 🙂

(Og det er i øvrigt helt bevidst, at jeg ikke deler, hvordan jeg har det med valget – det vil jeg opfordre jer til heller ikke at gøre i kommentarfeltet. Det er hyggeligst at spise fredagskage, hvis vi ikke diskuterer politik imens!)

Kiksekagen er lavet med mine egne hjemmelavede ostekiks, som smager af Tuc. Jeg tror aldrig før, jeg har prøve at lave en kage, hvor revet cheddar faktisk var på ingredienslisten. Men hvis man kan abstrahere fra den tanke, har man altså en fantastisk, chokoladelækker, cremet kiksekage med salt knas fra de dejlige ostekiks. Sådan en sag måtte selvfølgelig serveres på min mormors fine stel med god kaffe i koppen!

LCHF kiksekage

Jeg er ikke den store ekspert udi kiksekage. Jeg har faktisk aldrig begået en kiksekage før – kun spist dem. Jeg har researchet forskellige opskrifter – nogle med æg, nogle med kondenseret mælk, nogle med orangesmag og alle mulige andre variationer. Jeg besluttede at holde det helt enkelt og relativt lchf-venligt med en chokoladeganache på mørk chokolade, fløde og kokosolie sødet med vanilje og lidt sødemiddel. Det fungerede helt perfekt både mht. konsistens og smag. Du kan sagtens twiste din kiksekage med lidt orangeskal, hvis du er til den slags – eller måske lakrids eller chili? Der er masser af muligheder for at lege.

Opskriften er til en meget lille kiksekage. Jeg brugte en af de dér små snackbægre, man kan købe i Tiger, som form. Det gav ca. 8 små, hyggelige stykker kiksekage, som faktisk var meget passende i størrrelsen, da kagen er ret konfekt-agtig tung.

LCHF kiksekage

LCHF kiksekage


LCHF kiksekage med hjemmelavede “Tuc”

  • Ca. 4-5 hjemmelavede ostekiks
  • 150 g mørk chokolade
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl fløde
  • 1½ spsk kokosolie
  • 4-5 dråber flydende SØD

Kom chokolade, fløde og kokosolie i et vandbad, og smelt langsomt. Flæk vaniljestangen,  og kom kornene i chokolademassen sammen med sødemiddel.

Lad chokolademassen køle lidt af, inden kagen samles.

Find en lille form frem (15×5 cm). Smør den evt. med kokosolie, eller beklæd med bagepapir. (NB: kokosolien kan godt give en lidt hvid overflade på chokoladen. Ikke værre, end at du kan klare den med lidt pynt og gejl!).

Bræk kiksene i stykker, så de passer til formen. Læg nu først et lag chokolade, så et lag kiks, så chokolade og kiks igen, indtil du har brugt alle ingredienserne. Slut med chokolademasse, og sæt hele herligheden på køl, til chokoladen er stivnet. Det tager ca. ½ døgn.

Så er det bare at flippe din kiksekage ud af formen og servere med den obligatoriske kaffe. Find mormorstellet frem, og gå amok i god, gammeldags hygge!

NB: Det er nemmest at skære kagen med en skarp kniv dyppet i varmt vand. Kagen kan godt smuldre lidt, så skær så forsigtigt, du kan. Kagen holder sig fint en uge i køleskabet.

0 comments on “LCHF kiksekage med hjemmelavede “Tuc”Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: