Græskarmuffins med appelsinfrosting

Lchf græskarmuffins med appelsinfrosting

Græskarmuffins med appelsinfrostingInden jeg fortæller jer om de her græskarmuffins, må jeg lige starte med at bringe en undskyldning: vi blev jo snydt for fredagskage sidste fredag! Ikke så meget som en lørdagskage blev det til! Ej heller en søndagskage. Vi afviklede stort event på mit arbejde hele lørdagen (udendørs – i regnvejr!), så jeg var helt lagt ned af træthed både op til og efter den store dag, og der blev ikke lavet meget mad herhjemme. Heldigvis gik alt godt, og jeg fik mig et par tiltrængte fridage mandag og tirsdag – som jeg selvfølgelig måtte bruge på at kompensere for den manglende bagning i sidste uge!

I anledning af efteråret fik jeg simpelthen sådan lyst til at lave noget med græskar. Jeg har altid været fascineret af græskartærter, lige siden jeg som barn læste Det Lille Hus på Prærien, hvor de altid spiste pumpkin pie. Jeg havde aldrig smagt sådan en selv, men jeg var helt overbevist om, at det måtte være det mest fantastiske i verden.

Den er heller ikke helt skæv – de her græskarmuffins er virkelig, virkelig gode! De har den fineste sødme, den smukkeste gule farve og masser af aroma fra både græskar, dadler, mandler og krydderier. Jeg var lige ved at gå bagover i et anfald af julestemning, da jeg fik åbnet for posen med allehånde – men jeg skyndte mig at lukke for posen igen, så snart jeg havde taget en teskefuld. Ellers ville man lige nu se mig sejle rundt til “All I Want for Christmas”, gløgg og guirlander 🙂 Men lidt juleagtige er de altså i smagen – på den meget hyggelige, efterårsagtige måde. Overvej lige, om man skulle bage sådan en portion til Halloween…?

Ikke så meget som et gram tilsat sukker eller sødemiddel er der i mine græskarmuffins – sødmen kommer fra dadler, banan og græskarret selv, hvilket jeg egentlig, i al beskedenhed, synes er lidt af en genistreg fra min side! De er selvfølgelig ikke strictly low carb med alt det frugtsukker, men de er i hvert fald naturlige og sikkert lettere at omsætte for kroppen end muffins bagt med hvedemel og raffineret sukker. Frostingen er til gengæld sødet med Sukrin, og der er virkelig knald på appelsinsmagen, hvilket jeg synes klæder muffins’ene rigtig godt.

Græskarmuffins med appelsinfrosting

Lchf græskarmuffins med appelsinfrosting (10 stk)

Lchf græskarmuffins

 • ½ hokkaidogræskar (ca. 250 g rent græskarkød)
 • 100 g tørrede dadler (stenfri – ellers skal stenene lige fjernes!)
 • 1 appelsin
 • ½ dl vand
 • 1 moden banan
 • 2 æg
 • 35 g kokosolie
 • 1 dl mandelmel (gerne den man køber, som er mere luftig end hjemmelavet – men ikke den fedtreducerede)
 • 1 tsk bagepulver
 • ½ tsk natron
 • Krydderier: ½ tsk salt, 1 tsk kanel, ½ tsk allehånde, 1/4 tsk ingefær

Appelsinfrosting:

 • 1 bakke (250 g) Philadelphia
 • 75 g græsk yoghurt 10%
 • 40-50 g Sukrin Melis (afhængig af, hvor sød du vil have din frosting. Har du kun almindelig Sukrin, så blend den til melis.)
 • Skal fra appelsinen + evt. skal fra en ekstra appelsin, hvis du vil have ektra “pang” på smagen.
 • Evt. græskarkerner til pynt

Start med at lave en god græskarpuré: befri græskarret for kerner og skræl, skær det i grove tern, og kom det i en tykbundet gryde sammen med dadler og saft fra 1 appelsin (gem skrællen til frostingen) + ½ dl vand. Bring i kog, og lad det koge under låg ved svag varme, til græskar og dadler er møre (ca. 20-30 minutter). Pas godt på, at gryden ikke koger tør – ellers tilsættes lidt mere vand.

Sæt stavblenderen på, og blend til en glat masse. Lad græskarpuréen køle af. Jeg lavede faktisk min dagen i forvejen og lod den stå på køl natten over i køleskabet. Så det kan man sagtens.

Græskarmuffins med appelsinfrosting
Lækker græskarpuré frisk fra køleskabet!

Bland mandelmel med bagepulver, natron og krydderier. Mos bananen, og pisk den sammen med kokosolie. Pisk æggene i et ad gangen, og rør så græskarpuréen i ad et par omgange. Tilsæt mandelmelblandingen, og rør igennem.

Græskarmuffins med appelsinfrosting
Græskarmuffins klar til bagning

Fordel dejen i 10 muffinsforme, og bag ved 180-200 grader i ca. 20-25 minutter (afhængig af din ovns varmeevne). Test med en kødpind, om muffins’ene er færdige.

Lad dine græskarmuffins køle helt af, inden du laver frostingen: Pisk Philadelphia med græsk yoghurt, Sukrin Melis og appelsinskal. Fordel over de kolde græskarmuffins, og pynt evt. med lidt græskarkerner.

NB: Græskarmuffins’ene klarer fint en tur i fryseren, hvis du ikke lige spiser dem allesammen på én gang 🙂

Græskarmuffins med appelsinfrosting
Haps!

8 comments on “Lchf græskarmuffins med appelsinfrostingTilføj din

 1. Har lige bagt denne her kage til aften (ja det blev til en kage og ikke muffins), og mums hvor smager den godt. Skal dog lige have lavet frosting i morgen, og det sætter nok prikken over i´et. Og så må jeg se om der er rester til at lave romkugler 😉

 2. Tror du man kan bruge noget andet ene græskar fx blendet squash eller gulerod eller æble eller ???

  1. Hmm, jeg har ikke prøvet, men kunne sagtens forestille mig, at gulerødder kunne være en god erstatning 🙂

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: