Low-carb chokomüesli med kakaonibs

LCHF-chokomüesli med kakaonibs

Low-carb chokomüesli med kakaonibsJeg kan rigtig godt lide müesli! Det her er min udgave af en LCHF-chokomüesli, som faktisk smager overraskende godt – selv på skyr, som ellers kan være svært at peppe op. Den er næsten ligeså god som barndommens chokomüesli fra Svansø (eller hvad de nu hed dengang!) 🙂

“Chokoladen” i min LCHF-chokomüesli består af kakaonibs, som simpelthen er rene kakaobønner, der ikke er blevet malet til kakaopulver, men bare tørret og hakket i små stykker. De bruges meget i raw-food, palæo, LCHF osv. som erstatning for chokolade. Lad os bare med det samme slå fast, at de altså ikke smager af lækker, mørk chokolade! Ligesom usødet kakaopulver er de temmelig bitre, men chokoladesmagen er der, og når de spises i en god mundfuld sammen med Sukrinristede rugflager og tørrede tranebær, ja så får man den sødme, som trækker smagen af chokomüesli frem. Rigtig lækkert! Kakaonibs indeholder en del energi, men ikke noget sukker (jo, vistnok 1 gram pr. 100 gram). De er til gengæld både ganske protein- og fedtholdige og passer derfor fint ind i en LCHF-kost.

Rugflager og tørrede tranebær hører egentlig ikke hjemme i en LCHF-kost. De indeholder kulhydrat og sukker – dog i så små mængder og med så lavt et glykæmisk indeks, at jeg tolerer det fint i min hverdagmad. Og det er altså svært at forsvare at kalde noget müesli, hvis det hverken indeholder gryn eller tørret frugt, synes jeg.

Pecannødder er rigtig gode til at fremhæve chokoladesmag. De er ganske vist temmelig dyre i drift, men de smager helt genialt i denne müesli, og så er de ligesom mandler pakket med gode, sunde MUFA-fedtsyrer, så jeg kan kun anbefale dem. Hvis økonomien ikke rækker, kan man bruge valnødder, som smager lidt som pecannødder – de indeholder bare mere polyumættet fedt, hvilket ikke er helt ligeså godt som det monoumættede. Hasselnødder kunne være et billigt og ligeså sundt alternativ.

Endelig er der kokosflagerne, som både fremhæver chokosmagen rigtig fint og desuden er LCHF, ligesom hørfrø og sesamfrø. Alt i alt en müesli, som jeg godt synes man kan forsvare at spise, hvis man gerne vil passe på vægt, blodsukker og krop.

LCHF-chokomüesli med kakaonibs

  • 1 dl rugflager
  • 2 spsk hørfrø
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 spsk Sukrin Gold
  • 1 dl mandler
  • 1 dl pecannødder
  • 1 dl kokosflager
  • 2 spsk kakaonibs
  • 2 spsk tørrede tranebær

Rist rugflager, hørfrø og sesamfrø gyldne på en pande med Sukrin Gold. Rist evt. lidt kakaonibs med, så du får chokoladesmagen trukket mere frem. Bred det hele ud på et stykke bagepapir, og lad det afkøle.

Hak mandler, pecannødder og tranebær, og bland dem med kokoschips og kakaonibs. Når rugflagerne og frøene er kølet af, blandes de også i, og müeslien er klar.

Nyd et par skefulde af LCHF-müeslien på lidt skyr eller græsk yoghurt til morgenmad eller måske med lidt (mandel)mælk, når lækkersulten melder sig sidst på aftenen.

Low-carb chokomüesli med kakaonibs

(Indlægget indeholder affiliate-links)

1 kommentar til “LCHF-chokomüesli med kakaonibsTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *