LCHF chocolate chip cookies med 4 slags nødder og ingen sukker

LCHF chocolate chip cookies med 4 slags nødder og ingen sukker

LCHF chocolate chip cookies med 4 slags nødder og ingen sukker

I sidste uge nævnte jeg i min opskrift på lchf-koldskål, at jeg legede med en opskrift på lchf-venlige kammerjunkere. Great minds think alike, som man siger, for her for et par dage siden kom Madbanditten så med en opskrift på kammerjunkere, som var helt som den, jeg gik med i hovedet og kun manglede at få testet og skrevet ned. Typisk! Nå,  men intet er da så galt, at det ikke er godt for noget, for nu kunne jeg kanalisere min kreative energi i retning af de her lchf chocolate chip cookies, som er helt fri for sukker, sødemidler og kunstige ingredienser og til gengæld stopfyldte med nødder og andre gode sager.

Paranødder har hidtil været en overset ingrediens i mit køkken, men det er en stor fejl. De giver nemlig en god, cremet konsistens og har en mild smag, som går fint hånd i hånd med mandler. Pecannødder og valnødder er helt fantastiske i cookies. Du kan bruge enten en blanding af begge slags nødder eller kun den ene slags, alt efter hvad du lige har i skufferne.

Jeg har længe haft en idé om, at man måtte kunne bruge morbær som sødning i kager og cookies. Modsat meget andet tørret frugt (dadler, abrikoser, rosiner osv.) er morbær ret sprøde og en lille smule knasende, så når man blender dem sammen med nødder, får man ikke en gang smat, men en lufttig og fast melblanding med indbygget sødme, som er en rigtig god base for en kagedej.

Det fedtreducerede kokosmel rejser ofte spørgsmål på lchf-blogs. Hvorfor skal jeg bruge fedtreduceret mel, når jeg spiser low-carb-HIGH-FAT? Det er heller ikke fordi, der er noget galt med fedtet, men simpelthen fordi det lidt mere tørre mel virker som en rigtig god stabilisator for brød- og kagedej med højt fedtindhold.

Mine lchf chocolate chip cookies har en lækker luftig, sprød og lidt smuldrende konsistens. De er ikke særligt søde. Det fungerer fint for mig, men du kan tilsætte et par spsk Sukrin Gold, honning eller anden form for sødning, hvis du vil have lidt sødere cookies. Hvis du undlader chokolade og pecannødder/valnødder, vil dejen sikkert også kunne bruge som tærtedej eller som base for cookies med andet fyld, fx tørret frugt. LCHF chocolate chip cookies med 4 slags nødder og ingen sukker

LCHF chocolate chip cookies

  • 100 g paranødder
  • 50 g mandler
  • 50 g tørrede morbær
  • 30 fedtreduceret kokosmel/kokosfibre
  • 100 g smør
  • 1 æg
  • 1 tsk vanilje
  • 25 g pecannødder eller valnødder – eller en blanding
  • 50 g god mørk chokolade, min. 70%

Kom paranødder, mandler og morbær i en foodprocessor/blender, og blend det hele til fint mel.

Skær smørret i små tern, og tilsæt dem sammen med fedtreduceret kokosmel og vanilje. Blend det hele sammen, og saml dejen med et æg.

Du skulle nu gerne have en klistret, men fast dej, der minder umiskendeligt om dej til almindelige chocolate chip cookies.

Hak pecannødder og/eller valnødder og chokolade groft, og rør det i dejen.

Stil gerne dejen til hvile i køleskabet i ca. 15-20 minutter, mens du varmer ovnen op til 180-200 grader (afhængig af, hvor kraftigt din ovn varmer).

Brug 2 skeer til at sætte dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, pres dine cookies lidt flade med en ske, og ret dem evt. lidt op i kanterne. De flyder ikke ud, som jeg første troede, de ville gøre.

LCHF chocolate chip cookies med 4 slags nødder og ingen sukker
LCHF chocolate chip cookies klar til ovn …
LCHF chocolate chip cookies med 4 slags nødder og ingen sukker
… og 20 minutter senere: færdigbagte, gyldne og sprøde!

Jeg bagte mine cookies i 15 minutter og lod dem derefter stå på eftervarme i 5 minutter. Hold godt øje med, at de ikke brænder på.

Tag dine lchf chocolate chip cookies ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.

LCHF chocolate chip cookies med 4 slags nødder og ingen sukker
Velbekomme!

Indlægget indeholder affiliate-links.

3 comments on “LCHF chocolate chip cookies med 4 slags nødder og ingen sukkerTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: