LCHF brownie 1.0

LCHF brownie 1.0

LCHF brownie 1.0Tusind tak for jeres mange kommentarer på mit indlæg om selvfremstilling forleden. Det var virkelig spændende at læse jeres mange forskellige vinkler på emnet. Meget apropos det her med at prikke hul på den lyserøde, perfekte boble, vi ofte pakker os selv ind i på de sociale medier, så var jeg samme aften til foredag med Christine Feldthaus, hvor det netop handlede om at give slip på forestillingen om det perfekte og simpelthen være den, man er, og stå ved det. Så det blev virkelig en onsdag, hvor ordet “autentisk” kunne have været overskriften. Og så er dén dame altså seriøst underholdende! 🙂

Nå, men min lchf-brownie her ligger faktisk også meget i tråd med netop den dagsorden, at alt ikke behøver at være perfekt og velpoleret på en madblog. Jeg jagter den perfekte lchf-brownie for tiden. En svinsk, svampet og chokoladelækker brownie uden sukker, men med masser af dejlig fedtethed (hvis det er et ord…). Jeg synes, jeg er godt på vej, men jeg er ikke helt i mål endnu. Derfor har jeg døbt denne kage “lchf brownie 1.0” i håbet om, at jeg på et tidspunkt kan give jer “lchf brownie 2.0”, som bliver endnu bedre og mere intens i sin chokoladesmag og mere svampet i konsistensen.

Så der bliver fredagskage i dag, og selvom jeg ikke er 100% i mål med min ambition om den perfekte lchf brownie, er denne her altså absolut ikke uden evner. Især ikke på en kold efterårsaften, hvor man skal hygge på sofaen med tæpper og varm te – nåh nej, til Kulturnat og være kulturel og spændende! Brownien smager faktisk, som så mange lchf-kager, bedst kold. Jeg tror, det er noget med sødemidlet, der fungerer bedst, når det er kølet ned. Den er helt genial, når den lige har været omkring fryseren og så bliver tøet let op på brødristen – uha, der afslørede jeg lige lidt om min eftermiddagskaffe i den forgangne uge… 😉

Jeg fik i mandags serveret en lignende lchf brownie med en fantastisk peanutbuttertopping hjemme hos søde Nina – det kan jeg virkelig godt anbefale at arbejde videre med! Mmm… Salte peanuts og chokolade… Yum! Så nyd første skud på stammen af lchf brownie-opskrifter, og ha’ en skøn Kulturnat, hvis I gør i den slags!

LCHF brownie 1.0

LCHF brownie 1.0

  • 2 æg
  • ½ dl fløde
  • 100 g Sukrin Gold
  • 100 g blødt smør
  • 100 g mandelmel
  • 100 g hakket, mørk chokolade (70%)7
  • 75 g hakkede pecannødder (eller valnødder)
  • 1 spsk pulverkaffe (gerne espresso)
  • 1 spsk kakaopulver
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk ren vanilje

Pisk smørret luftigt med Sukrin Gold. Pisk æggene i ét ad gangen.

Bland mandelmel med pulverkaffe, kakao, bagepulver, vanilje og salt. Rør i æggeblandingen. Tilsæt fløde, og rør dejen glat.

Hak nødder og chokolade, og vend i dejen.

Fordel i en firkantet bageform (ca. 24×16 cm) beklædt med bagepapir, og bag ved 180-200 grader i 30-40 minutter. Tjek med en kødpind,  om kagen er bagt.

Servér med flødeskum, creme fraiche – eller vaniljeis, hvis det skal være rigtig godt!

0 kommentarer til “LCHF brownie 1.0Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *