LCHF Blåbærpandekager

LCHF blåbærpandekager – tykke, saftige og proteinrige

LCHF Blåbærpandekager


Den opmærksomme læser vil måske have bemærket, at der ikke har været en kageopskrift her på bloggen i flere måneder. Det er der en god grund til. Og den får du lige om lidt. Men altså: i dag serverer jeg en seriøs lækkerbisken til weekendmorgenbordet: Tykke brunchpandekager fyldt med blåbær og med masser af mæthed. Yum!

LCHF Blåbærpandekager

Farvel hyggespisning!

I forbindelse med de dér kilo, der skulle af efter sommeren, har jeg gjort noget ganske radikalt. Jeg er simpelthen gået all in og har bandlyst alle kager og snacks – som i ALLE – i min kost! Ikke noget med en lille hygge-dessert eller lchf-kage til fjernsynshyggen fredag aften. Heller ikke et æble, en håndfuld nødder, lidt ost eller flæskesvær til “den lille sult” om eftermiddagen. 3 hovedmåltider og intet andet. Overhovedet. Det har været strategien. Okay, jeg har tilladt en tern mørk chokolade (80-90%) nogle aftener, men ellers absolut intet.

Rimelig hardcore for en livsnyder og hyggeperson som mig. Jeg tror faktisk aldrig i mit liv, at jeg har gennemført noget lignende over så lang en periode. Jeg har altid liiiiige skullet snige en lille snack ind i ny og næ. Og det er nok i høj grad det, der har bremset mit vægttab tidligere. Jeg må i hvert fald virkelig sige, at det har virket for mig denne gang at udrydde enhver form for snacking og hyggespisning. Og jeg kan anbefale det, hvis du går og kæmper med nogle kilo, som ikke rigtig vil af, selvom du spiser LCHF og alting. Prøv at give kroppen ro til at forbrænde mellem måltiderne – måske er det dét, der skal til for at speede processen lidt op.

LCHF Blåbærpandekager

I dream of cake

Nå, men min snackfri livsstil gik rigtig godt for mig i nogle måneder. Og så skete der noget interessant. Selvom min sukkertrang egentlig ikke fyldte noget rent fysisk, så begyndte jeg rent psykisk at længes efter kage og snacks. Jeg skubbede det væk og mindede mig selv om, at det er kroppens klassiske måde at kæmpe imod på, når man taber sig, og kroppen forsøger at holde kampvægten oppe ved at tigge om kage og andet sødt. Jeg var meget viljestærk og gav ikke efter. Men så begyndte jeg at drømme om kage og slik. Flere nætter i træk! Typisk drømme, hvor jeg sad foran en slikskål og begyndte at proppe slik i munden – for så pludselig at opdage, hvad jeg havde gang i, og blive dybt ulykkelig.

Efter flere nætter i træk med den slags drømme besluttede jeg, at jeg simpelthen var ved at blive spiseforstyrret, og at noget måtte gøres. Jeg tillod mig selv en portion bananis (den gode med frossen banan og peanutbutter) et par aftener – og så lavede jeg de her blåbærpandekager et par morgener. Det gjorde tricket. Psyken blev tilfredsstillet med lidt sød luksus, og det var som om, at jeg kunne slappe af igen og genoptage min kagefri livsstil uden panikdrømme.

LCHF Blåbærpandekager

Det var vist nok om min min indimellem ret så sindsforstyrrede hjerne for i dag! Tilbage til blåbærpandekagerne!

Det gode ved dem er, at de faktisk mætter ret godt, da de primært består af æg (som jeg alligevel spiser til morgen) og hytteost (protein). De er tykke, fluffy og saftige og minder mest af alt om en god, amerikansk brunchpandekage. Og så er de meganemme at lave. Hvis du ikke er til blåbær, kunne du også prøve med hakket chokolade i pandekagerne…

Lige en disclaimer: Jeg har total meget nuppet basisopskriften fra Madbanditten! Det er bare en virkelig god opskrift, som kun bliver endnu bedre af at få tilsat blåbær.


LCHF blåbærpandekager – tykke, saftige og proteinrige

(6-8 stk)

  • 4 æg
  • 250 g hytteost (med en ordentlig fedtprocent)
  • 2 spsk HUSK
  • 2 spsk Sukrin Gold
  • Revet skal af ½ citron
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk vaniljle
  • ½ nip salt
  • Ca. ½ dl frosne blåbær
  • Kokosolie til at stege i

Kom æg og hytteost i en skål, og blend med stavblenderen. Tilsæt de øvrige ingredienser minus blåbær, og blend til en glat masse.

Varm en pande op med kokosolie. Sæt klatter af pandekagemassen på panden, og drys frosne blåbær ud over hver pandekage. Giv pandekagerne mindst 3 minutter på svag-middel varme, inden du vender og giver 2-3 minutter på den anden side også.

Servér fx med et drys sukrin melis/lidt syltetøj/flødeskum/creme fraiche – eller hvad du er til. Pandekagerne kan sagtens spises kolde dagen efter.

LCHF Blåbærpandekager

0 comments on “LCHF blåbærpandekager – tykke, saftige og proteinrigeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: