Glad og tilfreds oven på ugens 2 fantastiske julekoncerter sidder jeg med benene oppe og drømmer om en skål af de her lakridsmandler med chokolade. Min december har været pakket med arrangementer, koncerter osv. i år, så der har ikke været meget tid til at gå i køkkenet og lave hyggelige ting. I weekenden fik jeg dog lavet de dejlige lakridsmandler her + lidt andre lækkerier som kommer på bloggen snart.
Mine lakridsmandler blev bl.a. nydt mandag hvor jeg på min stærkt tiltrængte fridag holdt tv-marathon med min yndlingsjulekalender “Andersens Julehemmelighed” (I ved, den med Putte og gas&vandmesteren … 😉 ). Nøj det var godt!
Lakridsmandlerne er supernemme at lave og kan vist godt kategoriseres som sundt slik – mandler og chokolade, det er vist ikke det værste, man kan indtage i december, vel? 🙂
Lakridsmandler med chokolade
- 1 dl mandler
- Ca. 50 g mørk chokolade, min. 70%
- ½ spsk kokosolie
- 1 nip godt flagesalt
- 1 tsk lakridspulver, gerne Bülow
Smut mandlerne, og tør dem grundigt.
Smelt chokoladen i et vandbad sammen med kokosolie og lidt flagesalt.
Vend mandlerne i den smeltede chokolade, og drys med lakridspulver.
Lad chokoladen størkne i køleskabet, og opbevar dine lakridsmandler køligt i et lufttæt glas.
2 comments on “Lakridsmandler med chokolade”Tilføj din