Kyllingetrekanter og græskarpasta

Kyllingetrekanter med cremet græskarpasta

Kyllingetrekanter og græskarpasta


Hvis du spiser lchf og går og savner en rigtig lækker, cremet pastaret, så er her sagen for dig: kyllingetrekanter med cremet pasta lavet af fintstrimlet butternut squash.

Smager mindst ligeså lækkert som en klassisk pastaret, men med en højere sundhedsværdi, fordi pastaen er skiftet ud med græskarkød, snittet i fine strimler med et juliennejern. Som ekstra bonus får græskarpastaen den mest forførende gyldne farve og en konsistens, der smelter på tungen. Jeg er ikke bange for at oversælge denne her ret, for den er altså virkelig god!

Kyllingetrekanter og græskarpasta

Kyllingetrekanterne er min egen opfindelse, som blev lidt spontant til i køkkenet. Min plan var at lave nogle lommer i et par kyllingebryster og fylde dem med ost. Men da jeg havde invalideret mig selv med en stor kokkekniv tidligere i forløbet og primært kunne bruge 1 hånd, blev det lidt kompliceret at stå og lave kirurgiske indgreb på kødet. I stedet fattede jeg en kødhammer og bankede kyllingestykkerne flade med min gode hånd. Jeg skulle til at rulle dem sammen om fyldet – men det var meget lettere bare at folde kødstykkerne sammen på midten, og pludselig havde jeg 2 trekanter, som faktisk var meget dekorative. Jeg fandt en pakke bacon i køleskabet og brugte den til at lukke siderne af de trekantede pakker. Det viste sig at blive et stort hit. Morale: jeg skal åbenbart sørge for at komme mere til skade i køkkenet, for der kommer gode idéer ud af det!

Resten af baconpakken røg i græskarpastaretten, som også fik en håndfuld krydderurter fra altanen, nogle cherrytomater fra grøntskålen, et godt skud hvidløg og en håndfuld (fra den gode hånd) revet parmesan. Uh, det blev bare så godt. Det var i øvrigt Andreas, der måtte sørge for at få strimlet græskarret, mens jeg sad ovre i hjørnet og holdt min blødende hånd over hovedet og forsøgte at standse blødningen med store mængder køkkenrulle og plaster. Det var nok godt, at jeg aldrig forfulgte drømmen om at blive kok – så havde jeg da ikke haft mange lemmer tilbage i dag!

Nå, men med en god portion stædighed og kreativitet lykkedes det at få lavet det skønne måltid færdigt, trods uheld; og vi nød det på altanen med et glas kølig hvidvin i aftensolen. Et skønt sommermåltid.

Kyllingetrekanter og græskarpasta


Kyllingetrekanter med cremet græskarpasta

Kyllingetrekanter

 • 2 kyllingebryster
 • 6 stykker bacon
 • 2 tsk friskost (fx pikant)
 • 2 håndfulde revet cheddar
 • 2 tsk tomatpuré
 • Urtesalt og peber
 • Olivenolie til stegning

Cremet græskarpasta

 • ½  butternut squash
 • 1 fed hvidløg
 • 1 lille rødløg
 • 7-8 cherrytomater
 • 2 spsk revet parmesan
 • 2 skiver bacon
 • Friske krydderter (timian, basilikum og persille – eller hvad du har)
 • En god klat smør

Start med at gøre grøntsagerne til pastaen klar:

Fjern kernerne fra græskarret, og del det i fine strimler med et juliennejern. En julienneindsats til et mandolinjern/en foodprocessor kan muligvis også gøre det Strimlerne skal være så lange og “pastalignende” som muligt. Der er et link nederst i indlægget til mit juliennejern, som jeg er meget tilfreds med.

Græskarpasta

Hak løg og hvidløg fint. Vask cherrytomaterne, og skær dem i halve eller kvarte.

Riv osten, og hak krydderurterne. Stil det hele til side, og gå videre med kødet:

Bank kyllingefileterne flade med en kødhammer. Drys med urtesalt og peber. Læg en klat friskost, tomatpuré og cheddar på hver. Nu folder du kødet på midten, så det bliver en lille, nogenlunde ret trekant.

Læg 3 stykker bacon på skærebrættet, så de overlapper hinanden på den lange led. Ligesom hvis du skulle taglægge noget med bacon. Læg en kyllingetrekant midt på, så den “lukkede” side flugter med kanten af baconen. (Ja, instruktionsbilleder havde været rare her, det indrømmer jeg – men prøv at hænge på!). Fold nu baconen sammen, så den lukker de “åbne” sider af kyllingepakken. Hold sammen med et par kødnåle. Gentag med den anden kyllingetrekant.

Kyllingetrekanter og græskarpasta
Det her er det tætteste, vi kommer på et instruktionsbillede til kyllingetrekanterne.

Varm en pande med olie op. Brun kyllingetrekanterne et par minutter på hver side. Samtidig bruner du også de 2 ekstra stykker bacon, som skal bruges til græskarpastaen – nu du alligevel har panden i gang.

Læg kyllingetrekanterne i et ildfast fad, og giv dem 10-15 minutter på 200 grader varmluft.

Læg de ekstra skiver bacon til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

Imens kyllingen steger, er det så bare at smide først løg og hvidløg og derefter græskarstrimlerne på panden med baconfedtet. Tilsæt smør og cherrytomater, og lad det blive mørt, men stadig med bid. Vend til sidst revet parmesan, krydderurter og bacon i.

Anret 2 tallerkener med cremet græskarpasta og en kyllingetrekant på hver, og servér med et glas kølig hvidvin – eller hvad du har lyst til.


Grej: (affiliatelinks)

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.

0 comments on “Kyllingetrekanter med cremet græskarpastaTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: