Kylling i bacon og tomat

Kyllingeinderfileter i bacon og tomat

Kylling i bacon og tomat


Jeg har før skrevet om min kamp for at gøre kylling til noget, jeg gider at spise. Ja, det er lidt pinligt at tilstå, men nu er det ude: kylling er altså bare ikke mit favoritkød! Selv ikke de lækreste, økologiske, bæredygtige og glade kyllinger. Jeg savner okse- og svinekødets fylde og fedme i det temmelig tørre, smagsneutrale kyllingekød. Nå, men her er så endnu et forsøg på at få mere kylling på menuen herhjemme – og som i så mange andre af livets udfordringer, er svaret selvfølgelig: BACON!

Det er måske ikke hverken originalt eller nyskabende at pakke kylling ind i bacon – til gengæld smager det godt, og tricket med at stege kyllingestykkerne af først i smør og krydderier samt at stege tomat og peberfrugt sammen med, løfter virkelig smagsoplevelsen.

Det bedste af det hele er, at det er supernem hverdagsmad, som passer sig selv, når det først er sat i ovnen. Så er der tid til at tage opvasken, lave en hurtig salat og dække bordet, mens det simrer, og når timeren’ bipper, tager man bare maden ud af ovnen og nyder den i ro og mag. Sådan noget mad er jeg stor fan af! 🙂

Kylling i bacon og tomat


 Kyllingeinderfileter i bacon og tomat

(Til 2 personer)

  • 1 pakke (ca. 300 g) kyllingeinderfileter
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 10-20 cherrytomater
  • ½-1 snackpeber
  • Krydderier: Salt, hvidløgspeber, paprika, oregano
  • Smør og olivenolie til stegning
  • Rød balsamico

Vend kyllingeinderfileterne med krydderierne. Svits dem kort på en varm pande i olie og smør, så de lige får farve og får lukket overfladen.

Vikl baconskiverne om de forstegte kyllingeinderfileter. Måske skal du dele nogle af baconskiverne på langs for at have nok. Fordel de baconindpakkede kyllinger i et ovnfast fad (eller en foliebakke, hvis du er doven som mig!).

Kylling i bacon og tomat
Baconviklede kyllingeinderfileter klar til ovn.

I det resterende fedtstof på panden kyler du hele cherrytomater og grofthakket snackpeber. Giv det lidt ekstra krydderi og et lille skvæt balsamico. Hæld grøntsagerne over kyllingestykkerne, og sæt fadet i en 200 grader varm ovn, evt. på varmluft.

Jeg gav min ret ca. 20 minutter i ovnen. Baconen blev ikke sprød, men gav til gengæld en dejlig røget smag og god konsistens til retten.

Servér med en fyldig salat, fx en kålsalat med kikærter.

0 kommentarer til “Kyllingeinderfileter i bacon og tomatTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *