Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller med harissa og kikærtemel

Kyllingefrikadeller


I dag kommer som lovet opskriften på de gode kyllingefrikadeller, jeg lavede i fredags til den lilla blomkålscouscous. Kyllingefrikadeller var en ret, der tit var på bordet, da jeg var single. Det var billigt og nemt og ovenikøbet ret så moderne. Syntes jeg selv. Jeg prøvede så at servere det for Andreas, da vi lige var blevet kærester for 7-8 år siden – men det projekt opgav jeg hurtigt! Lad os bare sige, at han ikke var (eller er!) begejstret for konceptet 😉

Jeg kan egentlig godt forstå Andreas’ modvilje mod kyllingefrikadeller. De har en tendens til en kedelig smag og en lidt for løs/vandet konsistens. I mine unge dage forsøgte jeg at løse dette problem ved at pumpe mine kyllingefrikadeller med havregryn (for at redde konsistensen) og tonsvis af smagsgivere (soltørrede tomater, oliven, feta, løg,  hvidløg117 krydderier osv.) for at redde smagen. Resultatet blev desværre ofte nogle små kanonkugler med et sandt festfyrværkeri af smagsforvirring og underlige teksturer. Faktisk ikke mit bedste arbejde i et køkken på nogen måde!

Kyllingefrikadeller

Nå, men da  jeg på fredagens shoppingtur faldt over en pakke hakket kyllingekød til 25 kr. i datovareboksen i Kvickly, besluttede jeg at give konceptet “kyllingefrikadeller” en chance mere. Når jeg nu var alene hjemme, så det kun  var mig selv, eksperimentet skulle gå ud over. Og stategien var nu at tænke enkelt, men effektfuldt med krydringen. Krydderiblandingen harissa har jeg længe forsømt at lege med, selvom den står i mit krydderiskab. Den består af spidskommen, koriander, hvidløg, paprika chili og andre gode sager. Et par gavmilde skefulde af den fik lov til at udgøre krydringen. Og så faldt det mig pludselig ind at bruge kikærtemel i stedet for HUSK eller pofiber. Det var et rigtig godt valg, som både gav en fastere konsistens, et højere proteinindhold, en god smag og en smuk, gylden farve til kyllingefrikadellerne.

Jeg tror faktisk, i al beskedenhed, det er de bedste kyllingefrikadeller, jeg nogensinde har lavet. Jeg har helt lyst til at lave en portion mere. Andreas smagte på dem dagen efter i kold tilstand og konstaterede, at de var spiselige, omend ikke hans nye livret  – hvilket faktisk er en stor kompliment, selvom det ikke lyder sådan! Prøv selv – og se, om du også bliver vild med dem!

Kyllingefrikadeller


Kyllingefrikadeller med harissa og kikærtemel

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 2 æg
  • ½ dl kikærtemel
  • ½ dl vand
  • 1 forårsløg
  • 2 spsk harissa (krydderiblanding)
  • 1 tsk salt
  • Smør/olie til stegning (jeg bruger en 50/50-blanding)

Bland kyllingekød med æg, kikærtemel, vand og krydderi. Tilsæt forårsløg, og rør farsen sej. Sæt på køl og lad trække i ca. 15 min.

Steg dine kyllingefrikadeller på en pande i rigeligt fedtstof, ca. 5 minutter på hver side.

0 comments on “Kyllingefrikadeller med harissa og kikærtemelTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: