Kylling i sambhar

Kylling i sambhar

Kylling i sambharForleden var Andreas og jeg til Halloween-marked i Tivoli. Udover at kigge på sjove græskar og nyde haven i sin efterårspragt, var vi også inde i ASA-boden. Altså dem med krydderierne, som man også finder i Torvehallerne. Her fik jeg lov til at gå lidt amok i krydderier, og jeg købte bl.a. en pose med navnet sambhar. Sambhar er en krydderiblanding, som egentlig er en slags karry. Den indeholder spidskommen, koriander, sort peber, sennepsfrø, bukkehornsfrø, chilipulver, gurkemeje – og så noget, der hedder asafoetida, som giver en hvidløgsagtig smag til maden.

Egentlig tænkte jeg først, at jeg ikke skulle købe blandingen – for jeg kunne jo bare bruge noget almindelig karry eller lave min egen karryblanding. Jeg er nemlig sådan én, der har alle grundingredienserne til karry stående på krydderihylden – så nørdet er jeg! Men jeg besluttede alligevel at unde mig selv den pose krydderi – simpelthen fordi det sommetider er både sundt og sjovt at få udfordret ganen af nye krydderiblandinger, som man ikke selv har fundet på.

Det er vist meningen, at man skal bruge sambhar til at lave dhal (linsegrød) eller simple grøntsagsretter – men her har jeg brugt den til at twiste en klassisk kylling i kokosmælk. Sambhar minder mig mest om en meget mild, men rund og smagfuld karry, og Andreas mente, at smagen ville være enormt velegnet til boller i karry. Hvis du ikke har sambhar i huset, kan du også sagtens bare bruge din favoritkarryblanding.

Der er masser af dejlige grøntsager i min kylling i sambar. De giver masser af smag til retten og god mæthed også.

Kylling i sambhar


Kylling i sambhar (til 2 pers.)

  • 2 kyllingebrystfileter
  • 2 spsk sambhar (eller din favoritkarry)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 1 rød chili (uden kerner og hinder)
  • 1 lille knold ingefær
  • 1 persillerod
  • 1 lille knold fennikel
  • ½ æble
  • 1 dl hønsefond (hjemmelavet eller købt)
  • Ca. ½ karton Santa Maria Ekstra Creamy kokosmælk (eller den tykke del af en dåse kokosmælk)
  • 1 spsk fish sauce
  • Salt
  • Ghee eller olie til stegning

Skær kyllingefileterne ud i grove tern, og vend dem med 1 spsk sambhar og lidt salt. Lad dem stå og trække, mens du snitter alle grøntsagerne i fine tern.

Kom rigelige mængder ghee eller olie på en hed pande, og brun kyllingestykkerne af. De skal ikke gennemsteges, bare “lukkes”.  Stil til side.

Varm panden helt op igen, tilsæt fedtstof, og svits alle grøntsagerne, til de bliver bløde og falder sammen. Tilsæt 1 spsk sambhar, hønsefond og kokosmælk, og varm igennem. Tilsæt de brunede kyllingestykker.

Smag til med salt og fish sauce, og servér fx med snittet spidskål og spiraliseret squash. Lidt ristede cashewnødder ville heller ikke være tosset ovenpå.

(Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Jeg linker altid kun til produkter, som selv kan stå inde for. Dog står linket til ASA-krydderier helt for min egen regning. Jeg kan bare godt lide krydderiblandingen 🙂 )

4 kommentarer til “Kylling i sambharTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *