Kylling med ras-el-hanout

Kylling med ras-el-hanout, løg, hvidløg, honning og græsk yoghurt,

Kylling med ras-el-hanout

Denne her opskrift er faktisk min storebrors, men den er efterhånden blevet en del af det faste repertoire herhjemme. Det er en genial og velsmagende måde at få brugt rester af kylling på. Samtidig er det også sund, hjemmelavet fastfood, som bikses sammen på meget få minutter.

Ras-el-hanout er en skøn nordafrikansk krydderiblanding, som bl.a. indeholder kardemomme, spidskommen, kanel, chili, koriander, ingefær og alt muligt andet godt. Den giver masser af smag og liv til kyllingekødet. Retten er rustik, fuld af smag og dejlig snasket!


Kylling med ras-el-hanout til 2 pers.:

  • ca. 300-400 g kogt eller stegt kyllingekød (kunne fx være en rest brystkød og et lårstykke)
  • 1 stort skiveskåret løg eller 2 små (jeg bruger rødløg)
  • 3 fed hvidløg
  • Ras-el-hanout – det er meget forskelligt, hvor meget man skal bruge, alt efter hvor stærk og kraftfuld en blanding man har. Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at jeg samlet bruger over ½ dl af krydderiet i denne ret.
  • Ca. 2 dl græsk yoghurt
  • Flydende honning efter smag og behag
  • Salt og evt. peber

Start med at varme en pande op og brænde ras-el-hanout’en af, så smagen trækkes frem. Tilsæt et godt skvæt olie (fx rapsolie), og steg løget. Imens trevles kyllingekødet med to gafler og smides på panden, når løget er gyldenbrunt – faktisk gerne let branket. Mens det hele steger, presses hvidløg ud over, og der krydres med salt og evt. lidt peber. Måske lidt mere ras-el-hanout. Til sidst skal retten have et skud honning og røres rundt med en god slat græsk yoghurt. Smag evt. til med lidt limesaft til sidst.

Virkelig lækker og meget smagfuld comfort food, som nydes bedst med en frisk grøn salat og et par naan-brød – gerne hjemmelavede.

Kylling med ras-el-hanout

4 kommentarer til “Kylling med ras-el-hanout, løg, hvidløg, honning og græsk yoghurt,Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *