Kylling med pesto og pancetta

Kylling med pesto og pancetta

Kylling med pesto og pancetta


Kender I de dér go-to retter, som man altid falder tilbage på, når man ikke har fantasi eller ork til at lave nogetsomhelst i køkkenet? Kylling fyldt med pesto og pinjekerner er en af mine klassikere. Jeg elsker måske retten lidt mere, fordi det var en af de første retter, Andreas lavede til mig, da vi lige var begyndt at date. Derfor smager den altid lidt ekstra godt 🙂

Vi varierer retten på forskellige måder, når vi laver den: sommetider bliver kyllingebrysterne fyldt med rød pesto og mandler. Andre gange er det grøn pesto, pinjekerner og mozarella. Sommetider er det frisk tomat og flødeost. Der er masser af muligheder – bare man får proppet godt med smag ind i kyllingen og gerne også pakket den ind i god, fed bacon.

Her har jeg fintunet lidt ekstra på retten, da jeg fandt lækker pancetta i køledisken i Føtex. Pancetta er en lidt mere delikat og tyndtskåret udgave af bacon, som fungerer superfint med kylling og pesto.

Retten er rigtig god hverdagsmad, som smager skønt sammen med en sprød spidskålssalat.

Kylling med pesto og pancetta


Kylling med pesto og pancetta

(til 3 pers.)

  • 3 kyllingebrystfileter
  • 1 pakke pancetta
  • 3-4 spsk pesto
  • 2-3 spsk pinjekerner
  • Salt og peber
  • Olie og smør til stegning

Skær et lomme på langs af kyllingebrystfileterne – pas på ikke at skære igennem. Fyld lommerne med pesto og pinjekerner og 1 stykke pancetta i hver, og luk med en kødpind.

Brun kyllingestykkerne af på en stegepande i smør og olivenolie. Tag dem af panden, læg dem i et idlfast fad, og dæk med pancetta.

Steg i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter, afhængig af din ovn. Giv dem evt. lidt varmluft til sidst, så pancettaen bliver sprød.

Servér med en sprød salat til.

2 comments on “Kylling med pesto og pancettaTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: