Rabarberkage

Krydret rabarberkage

Rabarberkage


Blandt de mange dejlige ting, jeg fik med fra mine svigerforældres have forleden, var et stort bundt friske, dejlige rabarber. Jeg troede faktisk, at jeg allerede havde en opskrift på rabarberkage her på bloggen. Der var da også en crumble, men jeg havde lyst til en blød og saftig, lidt krydret rabarberkage med hele rabarber på toppen. Så sådan en lavede jeg sidste fredag, hvor vi havde besøg af min søster og svoger.

Jeg havde fundet en opskrift på en kage lavet på mandler og dadler i en kogebog fra Aarstiderne. Det gav rigtig god mening at blande de syrlige rabarber med søde dadler og mandler. Så jeg lavede simpelthen den kageopskrift (med enkelte moderationer) og drønede hele rabarberstængler på toppen. Det er altid skønt, når den slags eksperimenter bliver lige, som man havde tænkt det 🙂

Rabarberkage

De rare krydderier kanel, kardemomme, allehånd og muskatnød er ikke det, jeg normalt forbinder med rabarber – men de giver faktisk en rigtig fin smagsnuance i kagen. Min søster syntes, at den smagte lidt som sirupslagkagebunde – hvilket var meget positivt! En ekstra bonus ved denne kage er, at rabarberne ikke “hviner” mod tænderne. Det kan selvfølgelig også hænge sammen med, at vi spiste den med rigelige mængder vaniljeis – og mælkeprodukter skulle efter sigende udligne den oxalsyre, der er i rabarber, og som kan give den ubehagelige følelse på tænderne, når man spiser dem.

En rigtig rar rabarberkage var det i hvert fald, og der blev stort set spist op! Søstrene Madøre blev så inspirerede, at vi pludselig både havde planer om at arbejde videre med en sirupslagkage baseret på bundene, en mascarponecreme og mange andre ting. Og mændene sad og rullede med øjnene af os… Velkommen til vores familie! 😉

Rabarberkage

Rabarberkage


Krydret rabarberkage

(4-6 personer)

  • Ca. 150 g (3-4 stængler) rabarber
  • 200 g dadler (vægt minus sten)
  • 100 g mandle
  • Saft og skal af ½ citron
  • Krydderier: kanel, kardemomme, allehånde og muskatnød – 1/4 tsk af hver
  • 2 spsk kokosolie
  • 2 spsk kokosmel
  • 3 æg

Kom dadler, mandler, citronsaft- og skal, krydderier og kokosolie i en foodprocessor, og blend til en homogen masse.

Tilsæt æggene 1 ad gangen. Rør kokosmelet i til sidst.

For en bageform eller et ildfast fad med bagepapir. Fordel dejen i formen.

Skær rabarberne i stykker, der passer til bredden af din form, minus et par cm. Læg nu rabarberne på tværs af kagedejen, og pres dem lidt ned i dejen.

Bag din rabarberkage på 180 grader i ca. 45 minutter, eller indtil kagen er gylden og fast i overfladen. Lad kagen køle helt ned, inden du serverer den. Det er fristende at gå ombord i sagerne, lige når den kommer ud af ovnen, men smagen og ikke mindst sødmen kommer først til sin ret, når kagen er kølet helt ned. Faktisk er den allerbedst, når den har stået i køleskabet natten over.

Servér din rabarberkage med creme fraiche eller en kugle vaniljeis.

7 kommentarer til “Krydret rabarberkageTilføj din

  1. Vil SÅ gerne lave dine opskrifter inkl. denne men jeg lider desværre af IBS (itritabel Tarm) og tåler på ingen måde dadler, abrikoser og anden tørret frugt. Hvad kan jeg erstatte dadler og abrikoser med i denne og andre af dine opskrifter ? Ved godt at resultatet ændrer sig men har intet valg. Har selv tænkt på avocado og banan men er i tvivl om mængde osv. VH Louise og tak

    1. Hej Louise
      Årh, det var irriterende for dig ikke at kunne tåle de ting! Det kan godt være, du kan bruge banan og avocado, men jeg er usikker på resultatet, da dadlerne er en ret væsentlig nøgleingrediens både i fht. konsistens og smag.
      Så jeg tror, jeg ville foreslå dig at lave en helt anden bund til kagen – fx denne her Bountykage (http://frukofoedskoekken.dk/bountykage/) bare uden chokolade, men til gengæld med krydderierne fra denne kage. Jeg tror, rabarber ville smage dejligt sammen med den, og du ville sagtens også kunne putte en håndfuld hakkede mandler i, så du også får mandelsmagen med.
      Vh Louise

        1. Hmm, det er et godt spørgsmål, og det vil altid komme an på den enkelte opskrift. Honning kommer tæt på dadler i fht. at give den lidt karamelagtige konsistens, men det falder måske også ind under ting, man ikke tåler med IBS? Jeg skal lige tænke lidt videre over sagen 🙂

          1. God ide. Jeg kan heldigvis godt tåle honning/fruktose 🙂 Det vil være en kæmpe hjælp, hvis du vil tænke videre og skrive dine tanker for er noget på bar bund med alle de lækre opskrifter alle steder med dadler i !!

  2. Hej og tak for en dejlig blog…er det almindeligt kokosmel i dejen eller fiber? Tænker lige konsistens i kagen…
    Hilsen Sanne

    1. Hej Sanne
      Tak for din søde kommentar 🙂 Det er helt almindeligt kokosmel fra Netto. Jeg plejer altid at angive, hvis det er specialmelet. Kagen er ret blød og en lille smule sej i det – især når den har stået lidt i køleskab, så er den allerbedst 🙂
      Vh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *