Krydret oksekød med tahindressing

Krydret oksekød med tahindressing

Krydret oksekød med tahindressing


I stedet for fredagskage er der i dag noget mindst ligeså godt på bloggen: fredagsjunk! Jeg ved godt, at solen skinner, og at man burde tænde en grill og slænge sig elegant og sommerligt på en solseng med et glas kold hvidvin og en god bog – men engang imellem kan man altså godt bare blive overvældet af trangen til noget rigtig godt, snasket junkfood. Evt. ledsaget af en Bruce Willis-film eller noget andet dejligt useriøst!

Men i steder for at ringe til pizzamanden, burgerpusheren eller kebandealeren, så overvej lige, om du gider bruge bare et kvarters tid i køkkenet på at blende en tahindressing, stege noget hakket oksekød på en pande og snitte noget kål? Hvis du ligefrem også gider riste nogle kikærter med masser af spidskommen og koriander – ja, så har du altså en fest af et fredagsmåltid på bordet!

Den krydrede tahindressing af noget af det bedste. Den smager simpelthen helt fantastisk. Portionen her giver mere, end du skal bruge – men gem resten i et glas i køleskabet. Det holder sig, ligeså længe som din yoghurt ville have gjort, og kan bruges til alle mulige salater. Jeg har spist tahindressing hele ugen – hvilket mine omgivelser har “nydt” godt af i form af en heftig hvidløgsånde. Måske er det meget godt, at jeg lige har tømt glasset 😉

Rigtig god fredag!

Krydret oksekød med tahindressing


Krydret oksekød med tahindressing

Tahindressing:

(Giver mere, end du skal bruge til portionen. Opbevar resten på køl, og brug i salater.)

  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 dl creme fraiche eller græsk yoghurt
  • 2 spsk tahin
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 fed hvidløg
  • Et skvæt citron- eller limesaft
  • Salt

Kom det hele i en blender eller minihakker, og kør til en glat dressing. Dressingen er relativt tynd, men det er meningen. Smag til, og sæt til side.

Krydret oksekød:

  • 400 g oksekød
  • Spidskommen og koriander – 1-2 spsk af hver
  • ½ tsk cayennepener
  • 1 tsk salt
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt vand
  • Olie til stegning

Steg oksekødet på en hed pande med olie og krydderier. Findel kødet undervejs. Pres hvidløgsfedet ud over kødet, når det har stegt lidt. Når kødet er blevet godt brunet, tilsættes en lille sjat vand, som står og koger ind.

Kikærter:

  • Ca. 100 g kogte kikærter
  • Spidskommen og koriander – 1 spsk af hver
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Dræn kikærterne for væde, og skyl dem grundigt, hvis du, som jeg, bruger dem på dåse/brik. Dup dem tørre i et stykke køkkenrulle, og steg dem på en pande for sig selv med olie og krydderier. Læg dem kort på et stykke bagepapir efter stegning – så får de den helt rigtige sprødhed.

Salat:

  • Spidskål
  • Fennikel
  • Tomat
  • Agurk
  • Evt. frisk koriander

Snit spidskål og fennikel fint, evt. på et mandolinjern. Skær også tomat og agurk ud.

Hele måltidet:

Anret salaten i et aflangt fad. Drys med kikærter og evt. frisk koriander. Hæld lidt af dressingen over salaten, og sæt resten på bordet i et glas, så folk selv kan tilsætte mere.

Servér oksekødet til. Og vælg selv, om det er et måltid, der kalder på cola eller øl 🙂

2 kommentarer til “Krydret oksekød med tahindressingTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *