Krammet spidskål med citron og dild

Krammet spidskål med citron og dild

Krammet spidskål med citron og dildHvis du følger med på min Instagram, er du måske stødt på denne her salat med krammet spidskål en gang eller to – eller 117! Jeg spiser den hele tiden – morgen, middag, aften – for tiden. Den er simpelthen så god og tager max. 5 minutter at lave. Den kan laves helt simpelt, bare med spidskål krammet med citrondressing og dild som på billedet foroven – eller man kan pimpe den lidt op med radiser og edamamebønner eller ærter som på billedet længere nede. Uanset hvad, smager den skønt og passer til næsten alle sommerens retter. Den lægger også en rigtig god bund, når jeg spiser den til morgenmad.

Der sker noget dejligt med kål, når man lige krammer den lidt med hænderne, inden man vender den med dressing. Man får på en eller anden vis gjort kålen mere modtagelig over for dressingen, så smagen trænger bedre ind. Allerbedst er det, hvis man også bruger hænderne til lige at massere dressingen ind.

Dild, spidskål og citron er en helt fabelagtig trio – og med lidt søde ærter eller edamamebønner og lidt bitter radise har man en salat, der virkelig vil frem i verden! Purløg kan også bruges i stedet for eller som supplement til dild.

Du får opskriften uden mængdeangivelser, da det er sådan en salat, man bare lige roder hurtigt sammen – men som vejledning passer 1 håndfuld spidskål nogenlunde med 1 spsk dressing.

Krammet spidskål med citron og dild

Krammet spidskål med citron og dild

Krammet spidskål med citron og dild

  • Spidskål
  • Dild og/eller purløg
  • Evt. bælgede edamamebønner eller ærter
  • Evt. radiser

Citrondressing:

  • Olivenolie (gerne citronolie)
  • Hvid balsamico
  • Citronsaft
  • Honning
  • Salt og peber

Rør dressingen sammen. Snit spidskålen fint, kram den med hænderne, og brug gerne hænderne til at massere dressingen ind.

Vend med friskhakket dild og/eller purløg og evt. edamamebønner/ærter og radiser.

Servér til alt fra kylling og fisk til oksekød og grillpølser. Eller sammen med dine morgenæg.

2 kommentarer til “Krammet spidskål med citron og dildTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *