Koteletter i fad

Koteletter i fad

Koteletter i fad


Jeg ved ikke, hvordan det er gået til, at koteletter i fad har sneget sig uden om min madplan i snart flere år. Men da Klidmoster forleden flashede koteletter i fad, begyndte jeg at få de vildeste cravings efter svinekoteletter i fed flødesovs med majs, champignon og andre gode sager. Det er da bare kræs for kendere!

Ved næste indkøb fra Nemlig blev der fluks smidt 1 pakke gode svinekoteletter fra Grambogård i indkøbskurven – sammen med hvad der ellers skulle bruges til retten.

Til overs fra vores fødselsdagsfest for et par uger siden havde vi en rest spicy chorizo. Jeg tænkte, at den kunne blive en fin erstatning for den bacon, jeg ellers kunne have fundet på at bruge til koteletter i fad. Det viste sig at være en rigtig god idé, som gav et spicy pift til hele retten. Hvis du ikke har chorizo eller bare har lyst til en mere klassisk udgave, kan jeg anbefale at udskifte chorizoen med et par skiver bacon. Det smager også lækkert.

For at gøre sovsen ekstra cremet og fed har jeg brugt pikantost. Som ekstra bonus giver det masser af smag, og hvis du også bruger chorizo, ja så er det faktisk begrænset, hvor meget energi man skal bruge på at smage retten til. Ingredienserne indeholder simpelthen så meget smag i sig selv.

Vi spiste koteletter i fad med broccoliris og snittet spidkål. Superlækker og mættende aftensmad, som helt sikkert ryger på madplanen igen snart herhjemme. Uanset om kalenderen siger juli eller oktober, så er koteletter i fad nemlig bare god mad! 🙂

Koteletter i fad

Koteletter i fad


Koteletter i fad

(3-4 personer)

 • 4 svinekoteletter (ca 500 g i alt)
 • 1 lille chorizo-pølse (mængden er ikke så vigtig – det skal bare give god smag)
 • 250 g brune markchampignon
 • 2 løg
 • 1 stort fed (eller 2 små fed) hvidløg
 • 1 dl majskerner
 • 1 dåse hakket tomat
 • 2 spsk tomatpuré
 • 1 dl fløde
 • ½ pakke (75 g) pikantost (jeg brugte Bukos øko)
 • Lidt bouillon
 • Krydderier: Urtesalt, peber, timian og paprika
 • Olie og rigeligt smør til stegning

Start med at klargøre grøntsagerne: Rens champignonerne, og skær dem i både (jeg får 6 både pr. champignon). Snit løg i halve ringe, og hak hvidløget fint.

Skær chorizopølsen ud i passende skiver.

Dup koteletterne tørre i køkkenrulle (gør dem lettere at stege og fjerner vakuum-smag). Drys med urtesalt og peber. Brun koteletterne af i rigeligt smør og olivenolie. Læg dem i et stort, ovnfast fad.

På en tør, hed pande ristes champignonerne af.

På panden, hvor du har stegt kødet, smider du løg, hvidløg og chorizo på ved høj varme.  Skru ned for varmen, og tilsæt hakket tomat, tomatpuré, fløde og pikantost.

Vend tilbage til panden med champignonerne. De skulle genre være ved at falde en smule sammen. Smid lidt smør på panden sammen med salt, peber og timian. Det giver mere smag til svampene og hjælper til at trække smagen med over i sovsen.

Hæld de stegte champignoner over i tomat-flødesovsen. Smag til med bouillon og krydderier, og lad det varme godt igennem.

Hæld sovsen over koteletterne sammen med majskernerne.

Sæt fadet i ovnen, og giv det 200 grader i 25-30 minutter.

Servér fx koteletter i fad med broccoliris/fintsnittet spidskål, eller hvad du har lyst til af tilbehør. Alt kommer til at smage godt med den lækre sovs! 🙂

0 comments on “Koteletter i fadTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: