Jeg er blevet ret glad for køleskabsgrød som træningsmorgenmad. Efter min køleskabsgrød med granatæble er jeg gået videre med ambitionen om at lave en endnu mere lækker og lidt mere sød grød. Det er blevet til denne køleskabsgrød med fibre fra chiafrø og rugflager, protein fra skyr, fedt fra mandelmælk og mandelsmulder og sødme fra tørrede tranebær, abrikoser og lidt friskpresset appelsinsaft. Lidt mere kulhydratholdig er den nok, men den er som sagt også beregnet på morgener, hvor jeg svømmetræner, så det gør ikke så meget. Jeg synes til gengæld virkelig, den er lækker, og den giver et godt energiboost til træningen.
Jeg laver køleskabsgrøden lidt på slump, inden jeg går i seng, og smider de ting i glasset, som jeg lige har lyst til. Man kan justere mængder og skifte ingredienser ud, ligeså tosset man vil – bare man sørger for, at der er et ca. 1-3 forhold mellem våde og tørre ingredienser – chiafrøene suger rigtig meget væde, og grøden skal helst være blød og cremet, ikke stenhård og grynet.
Den lille knivspids salt kan måske virke lidt malplaceret i en sød grød som denne, men også i det søde køkken har man brug for salt, og det gør lige, at smagen bliver rundet lidt bedre af.
1 portion køleskabsgrød med chiafrø, skyr, mandelmælk og tørret frugt
- 2 spsk chiafrø
- 2 spsk rugflager
- 1 spsk mandelsmulder (fra produktion af mandelmælk)
- 1 lille spsk tørrede tranebær, finthakkede
- 1 tørret abrikos, finthakket
- 1 tsk Perfect Strø (eller andet sødemiddel)
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 knivspids salt
- ½-1 dl mandelmælk
- 1 dl skyr
- Saften af 1/4 appelsin
Bland først alle de tørre ingredienser i et glas, gerne med tilhørende låg. Tilsæt de våde ingredienser, og rør rundt. Sæt grøden i køleskabet – så er den klar næste morgen.
(Indlægget indeholder affiliate-links)
1 comment on “Køleskabsgrød med chiafrø, skyr, mandelmælk og tørret frugt”Tilføj din