Kofta i linsesovs

Kofta i linsesovs

Kofta i linsesovsJeg må have været inder i et tidligere liv. I hvert fald har jeg en stor svaghed for indisk mad, som vante læsere af bloggen nok vil have opdaget. Kofta i linsesovs er noget, vi har fået nede ved den lokale inder, og som jeg efterfølgende har brugt et godt stykke tid på at genskabe. Nu er det fast inventar på madplanen herhjemme.

Kofta er indiske kødboller, som er krydret på en rigtig dejlig måde. De serveres i en tomat-kokos-linsesovs med masser af ingefær, hvidløg, chili og karrykrydderier. Her midt i decembers julesul kan man godt have behov for at få noget helt andet end flæsk og kartofler. Derfor kommer min opskrift på kofta i linsesovs her:

Kofta i linsesovs til 4 personer

Kofta:

  • 1 pakke hakket oksekød (ca. 400 g)
  • Krydderier: ½ spsk spidskommen, ½ spsk stødt koriander, 1 tsk kanel, 1 tsk allehånde, ½ tsk cayennepeber, 1-2 fed hvidløg, 1-2 tsk salt (man kan også få en krydderiblanding fra Krydderihaven, der ganske enkelt hedder “Kofta”. Den kan købes i Tiger, indeholder de fleste af krydderierne og er fin i en snæver vending. Man kan også bruge en garam masala – det bliver en lidt anden smag, men stadig fin)
  • 1 æg

Linsesovs:

  • 1 stort eller 2 små rødløg
  • 3-4 fed hvidløg
  • ½-1 rød chili
  • 1 lille knold frisk ingefær
  • 1 brik hakket tomat
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 tsk rød karrypasta
  • 2-3 spsk garam masala (man kan også med fordel bruge en garam masala-pasta, hvis man har)
  • ½ dåse tomatpuré
  • 2 oksebouillonterninger og lidt vand
  • Salt
  • 1½ dl røde linser

Start med at røre kødet med krydderier og æg, og lad det hvile ½ times tid i køleskabet.

Hak løg, hvidløg, chili og ingefær, og svits dem i en tykbundet gryde. Tilsæt tomatpuré, karrypasta, bouillonterninger og vand og bring til kogepunktet. Tilsæt hakket tomat, kokosmælk, garam masala og salt, evt. lidt mere hvidløg. Varm igennem og smag til. Tilsæt linser, og lad sovsen simre i 30-40 minutter.

Imens tager du kødet ud af køleskabet og former det til små kødboller. Svits dem på en pande i lidt olie. De skal ikke steges igennem – bare lige have lukket overfladen. Smid dem ned i linsesovsen, efterhånden som de er klar.

Kofta i linsesovs

Kofta i linsesovsEfter ½ time smager du på sovsen. Giv den evt. lidt mere krydderi,lidt lime, lidt honning – eller måske lidt mælk eller fløde, hvis den er for stærk. Server med ris, og hvad du har lyst til at grøntsager. En gang mangolassi ville være prikken over i’et!

Kofta i linsesovs

1 kommentar til “Kofta i linsesovsTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *