Knasende salat med misodressing

Knasende salat med misodressing og sesam

Knasende salat med misodressing


Misodressing er noget, jeg har leget alt for lidt med. Jeg glemmer sommetider, at der findes andre salatdressinger end den klassiske med olie, eddike og sennep, som jeg altid bruger. Men nu har jeg endelig gjort noget ved det, og det er der kommet en vildt lækker salat ud af.

Miso er en japansk pasta, som typisk består af fermenterede bønner, ris el.lign. Man bruger typisk miso til dressinger, sovser, supper og andre ting, hvor pastaen røres udi. Den er kendetegnet ved en heftig, salt umami-smag (det, man også kalder “kødsmag”). Man kan få miso i en lys og en mørk variant. Jeg har kastet mig over den lyse, da den skulle være lidt mildere end den mørke.

Knasende salat med misodressing

Det tog mig faktisk noget tid at knække “miso-koden”. De første mange forsøg, jeg lavede med misodresing blev enten for voldsomme i smagen, for kedelige, for tykke, for tynde og meget andet dårligt. Men da det først lykkedes at ramme den helt rigtige balance – nøj, hvor var det så godt! En tyk, cremet salatdressing med sindssygt meget umami-smag, som giver følelsen af, at salaten er et helt måltid i sig selv.

Den cremede misodressing går sindssygt godt sammen med sprøde, knasende grøntsager. Derfor har jeg blandet den sammen med fintsnittet hvidkål, juliennestrimlede gulerødder og frisk agurk. Og så lidt ristede sesamfrø for at give ekstra knas. En fantastisk salat, som både er smuk at se på, og som kan jazz’e dine asiatiske retter helt vildt meget op.

misodressing

Opskriften på misodressing giver en del mere, end du skal bruge til selve salaten her. Gem resten i et glas i køleskabet, og brug den som dressing til andre salater eller som dip til grøntsagsstave. Jeg kan allerede nu afsløre, at kombinationen fintsnittet spidskål + blåbær + misodressing også er himmelsk!

Du kan købe miso i de fleste helsekostbutikker – og ellers har jeg et link til en forhandler nede i opskriften, som sælger det mærke, jeg brugte.

Knasende salat med misodressing


Knasende salat med misodressing og sesam

 • 1 agurk
 • 1 stor gulerod
 • 1 par håndfulde fintsnittet hvidkål
 • 1 spsk sesamfrø

Misodressing (til mere end 1 portion salat)

 • 1/4 dl Hvid miso
 • Saft af 1 citron (ca. 1/4 dl)
 • 1 spsk sesamolie
 • 4 spsk rapsolie
 • 3 spsk tamari/soya
 • 1 spsk Fibersirup Gold
 • 3 spsk balsamico
 • 1 tsk fintrevet ingefær

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og opbevar din misodressing i et glas med låg i køleskabet.

Snit hvidkålet helt fint på et mandolinjern. Riv gulerødderne på en julienneskræller (se link til grej længere nede) eller i en foodprocessor. Husk at gå efter lange, firkantede strimler. Flæk agurken, fjern kernerne, og skær det faste agurkekød i mellemtynde skiver.

Bland et par spiseskefulde misodressing i salaten. Rist sesamkernerne på en tør pande, og hæld dem over salaten inden servering.

Knasende salat med misodressing


Grej: (affiliatelinks)

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.

0 comments on “Knasende salat med misodressing og sesamTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: