Knapt så svensk pølseret. Knapt så svensk, fordi den indeholder kylling, men ingen kartofler, som rigtig svensk pølseret.
Hvad det svenske nogensinde har bestået i i svensk pølseret, ved jeg helt ærligt ikke. Er der nogen af jer, der ved det?
Jeg havde i hvert fald lyst til svensk pølseret forleden, men men gik efter at gøre retten lidt mere mættende. Kartoflerne er erstattet af persillerod, og tomatsovsen er spiffet op med lidt frisk tomat og masser af fed fløde, som giver god mæthed.
Udover at det var smadderlækkert, var det også supernemt at lave: Alt på én pande. Minimal opvask. I like. A lot!
Knapt så svensk pølseret er ret så perfekt mandagsmad, hvis jeg selv skal sige det!
Jeg har nydt en skøn mandagsfridag i dag. Jeg startede dagen med massage. Mine skuldre og min nakke driller mig sindssygt meget for tiden, så nu har jeg indgået en alliance med den lokale idrætsmassør og håber, at han kan gøre lidt kål på de mange spændinger, hvis jeg kommer regelmæssigt og får tæsk.
Efter sådan en omgang idrætsmassage er det helt legalt – og faktisk næsten nødvendigt – at splatte helt ud på sofaen med Netflix og masser af vand. Og en kælen kat, der ligger og spinder af velfornøjethed. Om et par timer står den på bandøvelse, som jeg efterhånden er ved at være nogenlunde frisk til.
Ha’ en skøn mandag!
Knapt så svensk pølseret med kylling
- 2 kyllingebryster
- 1 frankfurter
- 1 dl hakket løg (jeg køber dem på frost – hader at hakke løg!)
- 1 stor persillerod eller 2 små
- Evt. lidt græskar (50 g)
- 6-7 cherrytomater
- 1½ dl fløde
- 2 spsk tomatpuré
- 1 spsk kalvefond (jeg bruger bare den fra flaske)
- ½ dl vand
- Saft af 1/4 citron
- 1 sjat hvid balsamico
- 1 spsk sød paprika
- Salt og peber
- Kokosolie til stegning
Skræl persillerod, og skær i tynde, kvarte skiver. Snit også græskarkødet tyndt. Skær cherrytomaterne i mindre stykker.
Skær kyllingekødet i grove tern. Skær frankfurteren i halve skiver. Brun i kokosolie på en stegepande. Krydr med salt og peber og et drys paprika undervejs.
Tilsæt grøntsager.
Rør fløde med tomatpuré, kalvefond, paprika, salt og peber. Hæld blandingen over stegepanden. Lad det simre i 7-8 minutter, så fløden tykner.
Smag til med salt og peber, og justér balancen med citronsaft og balsamico.
Servér fx med sprød, fintsnittet spidskål, og drys med frisksnittet forårsløg.
0 comments on “Knapt så svensk pølseret med kylling”Tilføj din