Som lovet kommer her en opskrift, hvor man kan bruge den kirsebærsovs, jeg postede i går, nemlig en fantastisk kirsebærtrifli, som smager af sol og sommer!
Trifli er en virkelig taknemmelig dessert at arbejde med. Frugt, creme og kage lagt i lag – så er du klar! Dekorativt og nemt – og med et utal af variationsmuligheder! Jeg synes, kirsebær passer enormt godt sammen med chokolade og fløde, så det var udgangspunktet for min kirsebærtrifli. Flødens fedme bliver lige knækket af lidt syrlig creme fraiche og frisk limesaft. Sammen med den søde kirsebærsovs er det bare lige i øjet!
Har du en kagerest, er trifli en elegant og lækker måde at få brugt den på. Helst chokolade, men en hvilken som helst form for kage kan bruges. Jeg havde ikke lige nogen rester af kage ved hånden, og jeg gad simpelthen ikke til at skulle bage en hel chokoladekage bare for at få en rest til min kirsebærtrifli. Efter lidt overvejelse kom jeg i tanker om, at jeg da bare kunne lave et par hurtige chokoladevafler. Supernemt og hurtigt.
Jeg har portionsanrettet min kirsebærtrifli i nogle små, fine Mason jars, som jeg købte en hyggelig amerikanerbutik på vores tur til Stockholm. Du kan også sagtens anrette det hele i én skål, hvis du hellere vil det.
Kirsebærtrifli (til 2 pers.)
- 1 chokoladevaffel (se opskrift nedenfor) eller en rest chokoladekage
- Ca. 1 dl kirsebærsovs – gerne denne luksusudgave
- 1 dl fløde
- 1 nip vanilje
- 2 spsk creme fraiche 18%
- 3-4 dråber flydende SØD eller andet sødemiddel
- 1-2 tsk frisk limesaft
- Friske kirsebær til pynt
Chokoladevafler (2 stk)
- 1 æg
- 1 lille spsk Sukrin Gold
- 1 dl cremefraiche 38%
- ½ tsk vaniljepulver
- ½ dl mandelmel
- 2 spsk pofibre (eller loppefrøskaller)
- 1 lille spsk kakao
- 1 nip bagepulver
Start med at lave vaflerne: pisk æg luftigt med Sukrin Gold. Tilsæt creme fraiche, og rør det godt ud. Bland alle de tørre ingredienser, og rør dem i, så du får en tyktflydende dej. Varm et vaffeljern op, smør evt. med kokosolie, og steg vaflerne i ca. 3 minutter. Lad dem køle helt af. Du skal kun bruge den ene vaffel – den anden kan du spise, gemme i køleskabet, eller du kan bare lave dobbbeltportion af triflien.

Find et par små glas frem, som du kan portionsanrette din kirsebærtrifli i.
Pisk fløden til skum med vanilje. Vend forsigtigt med creme fraiche, og smag til med sødemiddel og limesaft. Kom den færdige creme i en sprøjtepose eller bare en plastikpose, du kan klippe hul i – så bliver det meget lettere at anrette.
Skær eller bræk vaffel eller kage i mindre stykker. Put et stykke eller to ned i hvert glas. Hæld et par spsk kirsebærsovs over, og sprøjt flødecreme over. Gentag, og pynt de færdige kirsebærtriflier med friske kirsebær.
0 comments on “Kirsebærtrifli”Tilføj din