Opskriften på de her kikærtepandekager har jeg fået fra min søster. De er sindssygt gode som wraps til fx pulled beef, mexicansk mad eller hvad man ellers kan finde på at rulle ind i en pandekage.
Lchf og kikærter – de er ikke så frygteligt gode venner, uanset hvor helseagtige, sunde og økologiske kikærter så måtte virke. Så drop kikærtepandekager, hvis du spiser striks lchf og/eller prøver at tabe dig. Hvis du har det ok med at skeje lidt ud engang imellem (eller bare er helt lykkeligt ligeglad med carbs!), kan de til gengæld virkelig anbefales! De smager fantastisk, har en dejlig blød og rullevenlig konsistens – og så mætter de enormt godt pga. det høje proteinindhold i kikærtemelet (21,7g/100g). Derfor spiser jeg max. 1, og så er jeg mæt resten af aftenen – mens jeg fx med tortillas sagtens kan spise 2 eller 3, hvis ikke jeg lader mig bremse af anstændighed eller dårlig samvittighed.
Kikærtemel kan købes flere forskellige steder, både i større supermarkeder, men også – med stor prismæssig forskel – hos det, man så smart kalder “etniske grønthandlere” (det undrer mig altid – for vi er jo alle etniske… Bare af forskellig etnisk herkomst! Nå, det er en anden snak! 😉 ).
Kikærtepandekagerne kommer højst sandsynligt til at indgå i næste uges madpakketip – for de er også rigtig gode til madpakkewraps, selvom de er lidt sværere at rulle, når de er kolde.
Skal du have noget godt at rulle ind i dine kikærtepandekager? Så kommer her et par forslag:
En seriøst god coleslaw er også næsten et must, hvis du fylder kød i pandekagerne!
Kikærtepandekager
(ca. 4 store)
- 150 g kikærtemel
- 1/4 tsk gurkemeje
- 1/4 tsk cayennepeber
- 1/4 tsk spidskommen – eller andet krydderi
- ½ tsk salt
- 3 dl danskvand
Dejen piskes sammen og trækker i køleskabet i 30 minutter, så den bliver god og tyktflydende.
Steg i lidt olie på en hed pande, ca. 1-2 minutter på hver side. Servér fx til pulled beef.
2 comments on “Kikærtepandekager”Tilføj din