Kikærtepandekager med bagte gulerødder og edamamemos

Kikærtepandekager med spidskommenbagte gulerødder og grov mynte-edamememos

Kikærtepandekager med bagte gulerødder og edamamemos


“Nailed it!” havde jeg lyst til at råbe, da jeg tog første bid af denne her lækkerbisken! Kikærtepandekager fyldt med med søde, bagte gulerødder krydret med spidskommen og en grov mos af edamamebønner krydret med frisk mynte og citronsaft. Det er bare en af de dér retter med perfekt balance mellem komponenterne. Og så er den tilmed vegetarisk og fyldt med gode, sunde sager.

Jeg havde nok på fornemmelsen, at projektet ville blive vellykket – men at smagene spillede så godt sammen, havde jeg alligevel ikke forventet. Man har lov at have sine lyse øjeblikke 😉

Kikærtepandekager med bagte gulerødder og edamamemos

Jeg har lagt retten i kategorien “frokost”, fordi den egner sig godt som madpakke (kan fint smøres dagen i forvejen), og fordi jeg ofte har det rart med at spise en vegetarisk frokost. Til aftensmad vil jeg som regel gerne have lidt kød også. Hvis du vil have en vegetarisk aftensmad, spiser du bare 2 portioner og måske en salat til, så er du good to go!

Kikærtepandekagerne finder du opskriften på HER. De er rigtig gode, også til mange andre ting. Kikærtemel kan købes mange forskellige steder, fx i helsekosten – men det er væsentligt billigere, hvis du finder det hos en grønthandler. Tip hermed videregivet!

Kikærtepandekager med bagte gulerødder og edamamemos


Kikærtepandekager med spidskommenbagte gulerødder og grov mynte-edamememos

(2 pers.)

  • 2 kikærtepandekager
  • 4 gulerødder
  • Olivenolie
  • Salt, peber og spidskommen
  • Flødeost, fx philadelphia

Grov mynte-edamememos

  • 1 dl edamemebønner fra frost (afbælgede)
  • 6-7 blade frisk mynte
  • 1 håndfuld revet ost, fx parmesan
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Lav kikærtepandekagerne efter opskriften.

Skræl gulerødderne, skær dem i kvarte stave, vend med olivenolie og krydderier, og bag på 200 grader varmluft i 25 minutter.

Tø edamamebønnerne op, og mos/blend dem med de øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber.

Smør 2 kikærtepandekager med philadelphia, smør edamamemos oven i, og fordel til sidst de bagte gulerødder oven i. Rul pandekagerne sammen, og nyd dem enten med det samme – eller gem dem til madpakke i køleskabet.

OBS: Opskriften på kikærtepandekager giver 3 stk. Opskriften her giver 2 portioner, så du kan bruge den tredje pandekage til noget andet.

Kikærtepandekager med bagte gulerødder og edamamemos

0 kommentarer til “Kikærtepandekager med spidskommenbagte gulerødder og grov mynte-edamememosTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *