“Chestnuts roasting on an open fire…” Jeg har raget kastanjerne ud af ilden og proppet dem i en fyldig, intens chokoladekage. Der gør de meget mere nytte 🙂
Julehyggen er i fuld gang herhjemme, og jeg synes slet ikke, jeg kan følge med her på bloggen. Den forgangne uge har budt på alt fra foredrag i Dansk Heraldisk Selskab(!) til juletur i Tivoli og drinks på Nimb og Liedkøb med gode venner – og en lille indskudt udfordring i form af en betændt visdomstand, som måtte akut i penicillinbehandling. Her til morgen har jeg sunget til gudstjeneste med mine 2 fantastisk vidunderlige børnekor, som også har et par yderligere koncerter på tapetet de næste par onsdage.
Hvis du følger med på Snapchat, har du måske set glimt af nogle af tingene 🙂 Der er i hvert fald en god grund til, at der har været lidt stille på bloggen. Indimellem overhaler det virkelig liv livet i cyperspace – og det er helt okay for mig!
Men kastanje-chokoladekagen skal I altså lige have i dag. Kagen er tung og syndig og har en intens smag af chokolade med den skønne, nøddeagtigt smag, som kastanjerne giver. Som bonus kan den serveres for (mange) nøddeallergikere – i hvert fald min svigerinde, Iben, som godt tåler mandler og også kastajner, fordi de ikke er en nød, men bare smager sådan 😉
Jeg kendte slet ikke kastanjemel på forhånd, og jeg har haft svært ved at finde guidelines til, hvordan det kan bruges. Til sidst måtte jeg bare finde på det selv. Noget af det, jeg opdagede, var, at kastanjemel er lidt bittert og suger en del fugt – i hvert fald i den rå dej. Så det måtte have masser af modspil, både i smag og konsistens.
Det kan fx virke lidt mærkeligt, hvad den revne gulerod laver i en syndig chokoladekage. Men den giver simpelthen fugt og svampethed til kagen. Intet andet. Kagen smager ikke af gulerod eller “helsetrip”.
Servér den med en kugle vaniljeis, eller hvad du har lyst til.
Kastanje-chokoladekage
- 3 æg
- 75g Sukrin Gold
- 125g creme fraiche 18%
- 3/4 dl kokosolie (med eller uden smag)
- 1 dl fløde
- Saft af ½ appelsin
- 225 g kastanjemel
- 50 g mandelmel (alm. blancheret)
- 25 g kokosfibermel
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk kakao
- Ca. 100 g revet gulerod (svarer til 1 stor eller 2 små)
- 100 g mørk chokolade, min. 70%
Pynt:
- 100 g mørk chokolade (70%)
- 1 spsk kokosolie
Pisk æggene luftige med Sukrin gold. Pisk creme fraiche, (smeltet) kokosolie og fløde i.
Tilsæt kastanjemel, mandelmel, kokosfibermel, vanilje, bagepulver og kakao, og pisk til en jævn masse.
Pisk til sidst revet gulerod og hakket chokolade i.
Kom dejen i en springform (Ø 22 cm), og bag 3 kvarter ved 180 grader.
Lad kagen køle helt ned.
Smelt chokoladen med kokosolie. Tag evt. lidt fra til chokoladespåner først.
Overhæld kastanje-chokoladekagen med den flydende chokolade, og lad det stivne i køleskabet. Pynt med chokoladespåner, og servér.
Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.
Jeg sad lige og fik lyst til at gøre din lækre kastanje-chokoladekage efter 🙂
Aften julede hilsner.