Karamelkrokant med fibersirup

Karamelkrokant med Fibersirup gold

Karamelkrokant med fibersirup


Jeg har leget videre med min fibersirup efter min gode oplevelse med nødde-karameltærten i fredags. Og jeg er simpelthen så begejstret. Tænk, at man kan lave helt rigtig karamel uden sukker – men med den helt rigtige konsistens, som enten kan blive blød og cremet eller hård og knasende som denne her karamelkrokant.

Jeg har brugt karamelkrokanten i en is og en kage, som jeg glæder mig til at dele med jer. Men I får lige grundopskriften her, som faktisk også “bare” kan spises, helt som den er, som det lækreste slik. Den smager lidt som en mellemting mellem Daim og Werthers Ægte 🙂

Man skal selvfølgelig lige bemærke, at Fibersirup ikke er et kaloriefrit sukkeralternativ. Der er ca. 160 kcal pr. 100 g, heraf 5 g sukkerarter. Så det anbefales ikke til diabetikere. Og vi andre har nok heller ikke godt af at høvle ufortøvet ned af det 😉 Især ikke da det også indeholder hele 69 g fibre pr. 100 g – så man kan få sig en seriøs mavepine, ligesom hvis man æder for mange gajoler eller Nellie Dellies (og det har jeg selvfølgelig aaaaaldrig gjort – jeg har jo så enorm selvkontrol… eller noget!!)

Nu er I i hvert fald advaret, inden vi gør løs på opskriften på lækker karamelkrokant:

Karamelkrokant med fibersirup


Karamelkrokant med Fibersirup gold

  • 3/4 dl Fibersirup Gold (affiliate link)
  • ½ dl fløde
  • 1 nip allehånde (kan udelades, men fremhæver karamelsmagen dejligt)
  • 1 nip salt

Kom alle ingredienserne i en lille kasserolle, bring i kog, og lad simre ca. 15 minutter. Hold godt øje, og rør i det undervejs. Når den begynder at samle sig og blive meget fast i det, er det bare med at få gryden af varmen. Måske sker det allerede efter 10 minutter – måske går der 20. Karamelkogning kræver opmærksomhed, så bliv ved komfuret eller lige i nærheden.

Bred karamelmassen ud på et stykke bagepapir – den er nok lidt sej i det, så du skal ikke forvente et tyndt lag – bare så godt, du kan. Lad det køle af.

Når karamelklumpen er blevet helt hård, bankes den i småstykker med en kødhammer eller et lignende redskab. Pak den gerne lige ind i bagepapir, et viskestykke el.lign., så du ikke har karamelstykker ud over hele køkkenet 😉

Brug fx karamelkrokanten i is, kager, cremer, på cafe latte – eller spis den, helt som den er!


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.

0 comments on “Karamelkrokant med Fibersirup goldTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: