Jeg har leget videre med min fibersirup efter min gode oplevelse med nødde-karameltærten i fredags. Og jeg er simpelthen så begejstret. Tænk, at man kan lave helt rigtig karamel uden sukker – men med den helt rigtige konsistens, som enten kan blive blød og cremet eller hård og knasende som denne her karamelkrokant.
Jeg har brugt karamelkrokanten i en is og en kage, som jeg glæder mig til at dele med jer. Men I får lige grundopskriften her, som faktisk også “bare” kan spises, helt som den er, som det lækreste slik. Den smager lidt som en mellemting mellem Daim og Werthers Ægte 🙂
Man skal selvfølgelig lige bemærke, at Fibersirup ikke er et kaloriefrit sukkeralternativ. Der er ca. 160 kcal pr. 100 g, heraf 5 g sukkerarter. Så det anbefales ikke til diabetikere. Og vi andre har nok heller ikke godt af at høvle ufortøvet ned af det 😉 Især ikke da det også indeholder hele 69 g fibre pr. 100 g – så man kan få sig en seriøs mavepine, ligesom hvis man æder for mange gajoler eller Nellie Dellies (og det har jeg selvfølgelig aaaaaldrig gjort – jeg har jo så enorm selvkontrol… eller noget!!)
Nu er I i hvert fald advaret, inden vi gør løs på opskriften på lækker karamelkrokant:
Karamelkrokant med Fibersirup gold
- 3/4 dl Fibersirup Gold (affiliate link)
- ½ dl fløde
- 1 nip allehånde (kan udelades, men fremhæver karamelsmagen dejligt)
- 1 nip salt
Kom alle ingredienserne i en lille kasserolle, bring i kog, og lad simre ca. 15 minutter. Hold godt øje, og rør i det undervejs. Når den begynder at samle sig og blive meget fast i det, er det bare med at få gryden af varmen. Måske sker det allerede efter 10 minutter – måske går der 20. Karamelkogning kræver opmærksomhed, så bliv ved komfuret eller lige i nærheden.
Bred karamelmassen ud på et stykke bagepapir – den er nok lidt sej i det, så du skal ikke forvente et tyndt lag – bare så godt, du kan. Lad det køle af.
Når karamelklumpen er blevet helt hård, bankes den i småstykker med en kødhammer eller et lignende redskab. Pak den gerne lige ind i bagepapir, et viskestykke el.lign., så du ikke har karamelstykker ud over hele køkkenet 😉
Brug fx karamelkrokanten i is, kager, cremer, på cafe latte – eller spis den, helt som den er!
0 comments on “Karamelkrokant med Fibersirup gold”Tilføj din