Fatbombs

Karamel-chokolade fatbombs

Fatbombs


De smelter på tungen som barndommens Eiskonfekt, smager vidunderligt af chokolade og karamel, fjerner effektivt lækkersult og neutraliserer ustabilt blodsukker. Det er min første forsøg med fatbombs, men helt sikkert ikke det sidste!

Fatbombs  – bomber af fedt! Sikke et navn! 😉 Det er lchf, når det er bedst: chokolade og fedt, nærmere bestemt kokosolie og smør. Sødet med Steviadråber med karamelsmag. Værs’go’! Du godeste, det er godt! Og så fik jeg ovenikøbet langt om længe brugt de fantastiske chokoladeforme, jeg fik i fødselsdagsgave af min søster og svoger sidst år – er de ikke bare herlige? 😉

Fatbombs

Fordi fedtprocenten er så høj, er fatbombs sådan noget slik, som du kun kan spise et par stykker af… Skriver alle andre madbloggere, så det må jeg også hellere gøre… *rødmende smiley*.  Til gengæld hævner det sig hurtigt, når man i ren grådighed begejstring høvler 3-4 stykker i træk. Kvalmen melder sig hurtigt. Så kan man lære det!

2 slags sukkertrang

Det er egentlig interessant, dét med lækkersult og sukkertrang. Principielt burde man jo ikke lide af den slags, når man spiser lchf. Alligevel skriver alle lchf-bloggere, jeg kender, meget ofte om sukkertrang og søde sager. For mig er der 2 slags sukkertrang: Den dér rent fysiologiske, som melder sig fra dybet af éns tarme og skriger: “SUKKER!!! NU!!!”. Og så den mere psykologiske, som siger: “Det er fredag, jeg skal have slik for at hygge mig,” eller: “Jeg keder mig – jeg skal spise slik”.

Den første form for lækkersult kan LCHF godt gøre kål på for mig. Når jeg holder mig på striks kurs, får jeg ikke den dér voldsomme, altfortærende sukkertrang, som bunder i ustabilt blodsukker. Det er lidt mere tricky med den anden form. Den dér følelse af, at man har et psykologisk behov for at spise fx chokolade for at hygge sig/dulme kedsomhed/tackle rastløshed/overspringshandle. Den sidder nok dybt i mange af os, og det er i bund og grund noget, som man selv må gå ind og italesætte over for sig selv og beslutte sig for, hvordan man vil tackle.

Engang imellem giver jeg simpelthen efter og tillader mig selv at spise en plade chokolade. Så vælger jeg selv at gøre det, og jeg skammer mig ikke bagefter og skælder ikke mig selv ud. Andre dage kan jeg godt beslutte, at nu skal jeg lige tøjre mig selv lidt. Her kan en velplaceret fatbomb eller 2 faktisk være et ret effektivt  middel til at sætte et punktum for det dér chokoladeskråplan for mig.

Fatbombs

Fatbombs kan også være gode som supplement, hvis du har problemer med at holde fedtprocenten oppe i kosten. Det er ikke noget problem for mig, men jeg ved, at mange oplever det som en udfordring. Især hvis man lige er startet på lchf.

Orv, husk forresten, at det er ved at være sidste udkald for at deltage i Giveaway’en, som foregår ovre på Facebook. Jeg hygger mig mega-meget med at læse jeres kommentarer og glæder mig til  at trække en vinder i morgen, onsdag!

Fatbombs


Karamel-chokolade fatbombs

(Ca. 30 stk.)

 • 100 g mørk chokolade, min. 70%
 • 75 g smør
 • 75 g kokosolie
 • 10-15 dråber Sweet Drops Stevia – English Toffee (adlink til LCHF-butikken, hvor du kan læse om produktet og evt. købe det)

Smelt chokolade, smør og kokosolie. Tilsæt Sweet drops. Fordel den flydende chokolade i små chokoladeforme, og sæt på køl.

Opbevar fatbombs på køl – de smelter hurtigt, når de kommer ud i stuetemperatur.

Spis 1 eller 2, når lækkersulten plager. Hold igen med at spise flere – eller risikerer du bare at blive skidt tilpas. Fedt er godt – men dog ikke SÅ godt! 😉


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.


 

2 comments on “Karamel-chokolade fatbombsTilføj din

 1. Oh de ser gode ud! Jeg må straks igang med at producere 😉
  Hvor mon din søster og svoger har fundet de über fede chokoladeforme???

  1. De er nemlig bare rigtig gode! 😀 Jeg håber, du kan lide dem!
   Chokoladeformene er efter sigende købt i London i Camden Market Hal – så der er desværre lidt langt at køre 😉

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: