Kanelsnegleis

Kanelsnegleis

Kanelsnegleis


Lige siden jeg anmeldte “Lykken er is” tidligere på året, har jeg været forelsket i idéen om en kanelsnegleis. Det er der nemlig en opskrift på i kogebogen. En is, der smager af kanelsnegle – det er da det mest fantastiske 🙂 Men hvordan laver man så sådan en kanelsnegleis – og hvordan gør man den lidt lchf-venlig?

Tja, jeg startede med at lave en kanel-is. Så var kanelsmagen hjemme! Til isen brugte jeg sødmælk, fordi jeg lige havde det, men du også også sagtens bruge nøddemælk for en mere lchf’iceret version. Det har jeg gjort flere gange med andre is, og det fungerer supergodt og giver en lækker smag og konsistens.

Med kanelsmagen på plads, manglede jeg noget, der kunne spille remoncens rolle. Dertil brugte jeg den fantastiske karamelkrokant med Fibersirup.

Kanelsnegleis

Den sidste ingrediens skulle være en form for cookie dough for at give den bløde, snaskede følelse fra en kanelsnegl. Jeg ville egentlig have lavet den cookie dough, som jeg brugte til denne is. Men så opdagede jeg et glas mandelsmør i skabet og besluttede, at det faktisk kunne fungere ligeså godt, men spare mig for lidt ekstra arbejde. Hvis du har tid og lyst, kan jeg til enhver tid anbefale at lave cookie dough’en. Den smager himmelsk!

Og det gør kanelsnegleisen i øvrigt også! Så bare kast dig ud i det. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du evt. prøve at fryse kanelisen med ned i ispindeforme og så overtrække med mandelsmør og rulle i karamelkrokant bagefter. Det lurede jeg selv på at prøve, men så endte jeg alligevel med den cremede ismaskine-version 🙂

Kanelsnegleis (2)_FAV_RED


Kanelsnegleis

(Til ca. 2 personer)

Kanelis:

  • 1 ½ dl sødmælk (eller nøddemælk)
  • ½ dl fløde
  • 2 æggeblommer
  • ½ dl Sukrin Gold
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk vaniljepulver

Fyld:

Varm sødmælk og fløde forsigtigt op i en gryde med vanilje og kanel. De skal lige ramme kogepunktet. Pisk imens æggeblommerne med Sukrin Gold til en luftig æggesnaps. Når mælken er kogt op, tages den af varmen, står præcis 1 minut og hældes derefter over æggeblommerne under piskning.

Hæld det hele tilbage i gryden og varm det forsigt op under konstant omrøring og årvågenhed, til det lige nøjagtig skal til at ramme kogepunktet (det hedder vist 85 grader, hvis man bruger termometer).

Tag straks af varmen, og sæt på køl ca. ½ time, inden massen køres på en ismaskine.

Når isen har kørt ca. 1 kvarter, tilsættes hakket karamelkrokant og mandelsmør. Lad maskinen køre 5-10

Spis gerne isen frisk fra ismaskinen. Den kan godt blive lidt hård i fryseren.

0 kommentarer til “KanelsnegleisTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *