Kanelsnegle-doughnuts

Kanelsnegle-doughnuts

Kanelsnegle-doughnuts


Jeg har simpelthen haft behov for lidt ekstra forkælelse i dag. Oven på weekendens sygdom og elendighed er appetitten og energien stadig på et meget lavt niveau. Og når det så også sner og er hundekoldt udenfor, og Donald Trump er blevet præsident i nattens løb  – ja, så gør det ikke sagen bedre. Udover nyheden om Trump vågnede jeg også op til en krop, der var total i protest over dét at være kvinde. Så jeg brugte dagens første timer på at ligge og snøfte ned i en varmepude, mens det føltes som om, nogen stod og stak knive i min mave.

Med sådan en dårlig start måtte min onsdag simpelthen kickstartes med lidt ekstra forkælelse i form af kanelsnegle-doughnuts. Opskriften er tyvstjålet fra min opskrift på kanelsneglevafler. Men for at gøre det lidt sjovere har jeg brugt doughnutindsatsen til mit vaffeljern, og så har jeg ladet “snasket” være i form af en kanel-glasering lavet på kokosolie, fibersirup og kanel.

Resultatet var virkelig overraskende godt, og jeg nød at starte dagen med sådan et par kanelsnegle-doughnuts. Det hjalp, omend ikke på kroppen, så i hvert fald på humøret, og jeg overlevede både babyrytmikhold og børnekor.

Hvis kanelsnegle-doughnuts – mod forventning – ikke skulle hjælpe på dit humør, så kan jeg anbefale at supplere behandlingen op med et smut over på min anden blog, hvor du i dag kan læse om vores søde kat Jara. Hvis hun ikke redder dit humør, er der intet håb! 😉

Kanelsnegle-doughnuts

Mit misbrug af kanelsnegle afslører sig i skræmmende grad, når man ser på, hvor mange opskrifter på bloggen, der begynder med “kanelsnegle”:

… og nu altså også kanelsnegle-doughnuts. Er der mon efterhånden noget, jeg mangler at lave med kanelsnegle? Det skulle da lige være en salat! 😉

Kanelsnegle-doughnuts


Kanelsnegle-doughnuts

  • 2 æg
  • 1 spsk Sukrin Gold
  • 1½ dl cremefraiche 18%
  • ½ dl fløde
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ½ tsk allehånde
  • 1 dl mandelmel (almindeligt – ikke fedtreduceret)
  • 1 spsk gul HUSK
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bagepulver

Glasering:

  • 1 god spsk kokosolie
  • 1 god spsk Fibersirup Gold
  • Et solidt drys kanel
  • 1 nip salt

Pisk æg luftige med Sukrin Gold. Tilsæt creme fraiche og fløde, og pisk til en lind masse uden klumper. Tilsæt alle de tørre ingredienser.

Varm et vaffeljern op med doughnutindsats.

[Jeg bruger dette vaffeljern: TEFAL SNACK COLLECTION med denne indsats: DOUGHNUTINDSATS]

Steg dejen som doughnuts i 5 minutter.

Pisk kokosolie med fibersirup, kanel og et lillebitte nip salt.

Dyp de færdigbagte og afkølede doughnuts i glaseringen, og servér.

(Update 10/11: jeg glemte at skrive, at du med fordel kan smelte glaseringen ganske let over et vandbad, hvis kokosolien er meget hård. Så bliver den lettere at dyppe i.)

Kanelsnegle-doughnuts


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

0 comments on “Kanelsnegle-doughnutsTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: