Kanelkage

Kanelkage

Kanelkage


Efter en lang og spændende uge, som bl.a. har budt på støttekoncert for Kræftens Bekæmpelse, masser af gang i den på arbejde og i dag et kursus i ledelse af frivillige, er det langt om længe blevet tid til ugens fredagskage: kanelkage! Som så ofte før startede jeg med at være i tvivl, om den overhovedet skulle på bloggen. Jeg synes tit, at lchf bagværk er ret skuffende, lige når det kommer ud af ovnen, og så hælder jeg til, at opskriften ikke skal deles med nogen. Men når så kagen får lov til at stå og sætte sig i køleskabet natten over, ja så er det som om, at både smag og konsistens bliver væsentligt forbedret. Så nu får I alligevel mit lidt kiksede bud på en kanelkage.

Alene min proces med denne her kanelkage er næsten nok til, at jeg gerne vil dele den med jer! Jeg synes jo, at noget af det fedeste ved madblogs kontra kogebøger er, at man på en madblog kan udveksle erfaringer om alt det, der kan gå galt, når man går i gang med at bage en kage. Det er tit den slags viden, jeg har mest glæde af – hvordan laver man en feberredning på et total kikset madprojekt? Dagens opskrift er derfor en sjældent kikset version af “Louise unplugged” 🙂 Meget apropos dette indlæg, ikke? 🙂

Mine problemer med kanelkagen her startede allerede, da jeg rørte dejen. Jeg forsøgte mig med en dej uden æg – bare for at prøve det! Men jeg kunne nok godt fornemme, at den blev for tør og usammenhængende, og allerede inden jeg smed den i ovnen, burde jeg have vidst, at det ikke ville gå. Jeg burde også have foret min papform fra Suhrs med bagepapir, men jeg havde åbenbart en svært optimistisk dag, hvor jeg troede, at alt kunne lade sig gøre!

Så jeg gav kagen 45 minutter, tog den ud, lod den hvile – og vendte den så ud på en rist med det resultat, at det hele faldt fra hinanden i én stor, mærkelig ubagt masse. Ups! Hvad gør man så, når kaffedaten er på vej i form af min veninde Katrine? Man tager en dyb indånding, glæder sig over, at man lige havde tørret køkkenbordet af – og så fyrer man hele herligheden tilbage i en ny form (denne gang foret med bagepapir), presser det godt sammen og smider det i ovnen igen i 45 minutter! Bevares, kagen blev noget mere tør end planlagt og smuldrede lidt, da vi skar den – men et tykt lag chokoladecreme gør underværker for den slags kager! Så min kiksede kanelkage endte da med at glide ned.

Ja, det var egentlig meningen, at kagen skulle have været smurt med en gang kaffe-chokofrosting lavet på smør og Sukrin Melis. Men heller ikke det fungerede for mig. Trods opmuntrende tilråb fra Katrine (som vel på det her tidspunkt bare gerne ville den dér kop kaffe, jeg havde lovet hende!), opgav jeg til sidst og smeltede i stedet en gang mørk chokolade med lidt smør. Det smager jo i virkeligheden også bedre end nogen anden form for frosting, man kan lave.

Trods mine mange anstrengelser var jeg alligevel ikke særligt tilfreds med kagen, da vi spiste den i går aftes. Men i dag, efter en nat i køleskabet, smager den faktisk helt fint. Typisk! Jeg må lære at bage en dag i forvejen, når jeg skal have kaffegæster! En anden gang ville jeg nok stadig skrue lidt ned for mængden af kokosfibre og måske tilsætte et æg. Her kommer i hvert fald opskriften. Så kan du selv lege videre – og glæde dig over den dejlige duft af jul, der breder sig i hjemmet, mens din kanelkage bager!

Kanelkage


Kanelkage

  • 75 g smør
  • 3 dl kærnemælk
  • ½ dl fløde
  • Evt. 1 æg (det brugte jeg ikke, men jeg tror, det kunne være ret godt!)
  • 150 g Sukrin Gold
  • 100 g fint mandelmel (jeg brugte færdigkøbt – det er lidt mere luftigt end hjemmelavet)
  • 100 g affedtet kokosmel (evt. kun 75 g – eller måske 50… Prøv at tilsætte det lidt ad gangen, og tjek konsisetensen)
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk natron
  • ½ tsk bagepulver

Glasur til kanelkage:

  • 100 g mørk chokolade
  • 15-20 g smør

Smelt smørret. Bland alle de tørre ingredienser sammen, og rør dem i smørret sammen med kærnemælk, fløde og evt. 1  æg.

Fordel dejen i en lille, aflang bageform (19×10cm) beklædt med bagepapir, og bag ved 180-200 grader i ca. 1 time – måske længere tid. Min kanelkage endte jo med at få 2×45 minutter, men det burde ikke være nødvendigt, hvis man gør det rigtigt 🙂

Lad din kanelkage køle af på en rist. Smelt den mørke chokolade med lidt smør, og hæld det udover kagen. Som sagt tager kagen altså ikke skade af at hvile natten over i køleskabet, så overvej lige at lave den i god tid.

1 comment on “KanelkageTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: