Kålsalat med ristede kikærter

Kålsalat med ristede kikærter

Kålsalat med ristede kikærter


Du godeste, hvor er jeg træt af at hoste! Jeg tror, det er 7. gang siden december, hvor jeg har været lagt ned at hoste, feber og hele pivtøjet – bogstaveligt talt: det piver virkelig, når jeg trækker vejret! Noget siger mig, at der er en sammenhæng mellem mit svækkede immunforsvar og den voldsomme emotionelle påvirkning, jeg har været under de sidste måneder. I morgen tager jeg mig sammen og ringer til lægen. Så må hun ryste opgivende på hovedet af mig og sige, at det bare er en forkølelse, som skal gå over – jeg vil i hvert fald gerne have ro i sjælen og finde ud af, hvad der egentlig er galt med mig.

Nå, men når man er nede i gear, er det lykken med sund mad, der er nem at lave – og gerne med et spicy kick, der kan sætte lidt gang i luftvejene. Det skal helst også kunne laves af mad, vi allerede har i huset – for hvem gider gå rundt nede i Irma og hoste lungerne op? Denne her kålsalat med ristede kikærter lever rigtig fint op til de kriterier.

Jeg har næsten altid færdigsnittet spidskål (rød eller grøn) i køleskabet. Og en dåse kikærter kan jeg også altid finde i min kolonialskuffe, ligesom der er frosne edamamebønner i vores fryser. 1-2-3, så er der kålsalat med ristede kikærter!

Jeg har ikke fået taget mål af ingredienserne, så tag opskriften som vejledende og inspirerende 🙂

Kålsalat med ristede kikærter

Kålsalat med ristede kikærter


 Kålsalat med ristede kikærter

  • Spidskål
  • Edamamebønner
  • Kikærter
  • Karry
  • Olie
  • Dressing af citronolie, granatæblebalsamico, honning, citronsaft og grov sennep

Snit spidskålen fint.

Tø edamamebønnerne op ved at overhælde dem med kogende, letsaltet vand.

Vend spidskål og edamamebønner med dressing, som krammes godt ind i kålen.

Rist kikærterne på en hed pande i olivenolie, karry og lidt salt. De sprutter godt, så hold øje med dem. De skal gerne blive lidt sprøde, men ikke splatte ud. Mine fik ca. 5 minutter, vil jeg tro.

Fordel de sprøde kikærter over din kålsalat, og servér fx til stegt kylling eller en god hakkebøf.

1 comment on “Kålsalat med ristede kikærterTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: