Kalkunbryst i crockpot

Kalkunbryst i crockpot (og noget om taknemmelighed)

Kalkunbryst i crockpot


Nå, men det er jo Thanksgiving i dag! National Turkey Day i USA. Det må da fejres med en lille fugl 🙂 Jeg har lavet det her kalkunbryst i crockpot, som jeg har lyst til at dele med jer. Det er ultranem, sund og billig hverdagsmad, som virkelig ikke kræver det store kørekort til gastronomi.

Det kræver til gengæld en crockpot – og sådan én har jeg jo. Faktisk har jeg nu hele 2 styks, fordi jeg lige har fået tilsendt en ny model fra Acreto.se, nemlig denne her lækre sag. Og ret beset er det her faktisk ikke et sponsoreret indlæg af den grund. Det bliver det til gengæld, når jeg senere på måneden udkommer med en juleopskrift til crockpot. Sådan én har de venlige mennesker nemlig udbedt sig. Hvis du også er en af dem, der går og lurer på, om du må eje sådan et stykke køkkengrej i dit liv, så hold øje med bloggen det næste stykke tid. Har du ikke en crockpot, kan du formentlig bruge en stegeso.

Kalkunbryst i crockpot

For flere gode crockpot-opskrifter se, her:

Nå, men kalkunbryst er jo virkelig ikke verdens mest spændende udskæring. Det er temmelig tørt og smager ikke af noget videre, for at sige det, som det er. Så der skal tilføres smag og fugt. En god rub med paprika, timian, hvidløg og olivenolie – og en god gang bacon. Og en nænsom langtidstilberedning. Så er vi godt på vej.

Kalkunbryst i crockpot

Mit kalkunbryst endte desværre med at blive lidt tørt alligevel. Men altså: det var jeg lidt selv ude om. Jeg gav det ca. 9 timer i crockpot, tog det så op af crockpotten for at tage billeder i dagslys – droppede det tilbage i crockpotten uden væde og lod det stå på “hold varm-funktion”, mens vi var nede og stemme til kommunalvalg. Hvilket altså betød, at det var blevet temmelig tørt, da vi skulle spise. Men så kan man næsten heller ikke mishandle sin aftensmad mere! 6-8 timer i crockpot ville nok være en bedre tilberedningstid. Og minus photoshoot og kommunalvalg!

“Ajmen Louise, helt ærligt – at skyde 2-3 timer forbi i tilbededningstid, er det nu ikke lige lovlig utjekket for en madblogger?” Jo, måske lidt – men i crockpot-tid er 2-3 timer faktisk ikke så meget, som det lyder af. Man siger typisk, at hvis en almindelig opskrift kræver 15-30 minutter, så svarer det til 4-6 timer i crockpot. 30-45 minutter svarer til 6-10 timer. Og så fremdeles. Så altså… Vi er ude i nogle lidt andre tidshorisonter her.

Kalkunbryst i crockpot

Taknemmelighed

Nå, men inden jeg deler opskriften, så har jeg da i anledning af Thanksgiving lyst til at dele nogle ting, som jeg er taknemmelig for:

 • Jeg er netop i disse dage i gang med mit tredje seminar på min sanglæreruddannelse. Det er helt vildt spændende og givende – også selvom jeg har været så uheldig at rage en forkølelse med hoste til mig, lige som jeg skulle ind og synge i 4 dage.
 • Jeg passer næsten mit str. 38 tøj igen efter ca. ½ års intensivt slankeforløb. Jeg bliver glad, når jeg ser mig i spejlet, og jeg føler mig langt bedre tilpas.
 • Jeg har en december fuld af hyggelige aftaler med de dejligste mennesker i mit liv, både familie og venner.
 • Jeg har haft nogle temmelig svære opgaver på arbejde de sidste par måneder, som jeg har været ret nervøs for – men jeg har klaret dem allesammen supergodt (synes jeg i hvert fald selv!). Det er jeg ret stolt af.
 • Jeg oplever rigtig stor interesse for min lille blog her for tiden. Faktisk har jeg lige rundet 21.000 besøgende om måneden, hvilket er store sager for mig. Jeg er total taknemmelig for alle, der læser med – tak for jer!

Hvad er du taknemmelig for?

Kalkunbryst i crockpot


Kalkunbryst i crockpot

 • 1 kalkunbryst
 • 2 spsk sød paprika
 • ½ spsk timian
 • ½ spsk løgpulver
 • ½ spsk hvidløgspeber
 • ½ tsk cayennepeber
 • ½ dl olivenolie
 •  1 pakke bacon i skiver
 • 1 løg
 • 1 gulerod
 • ½ hvidløg (skåret over på midten)

Start aftenen før: bland krydderier og olivenolie sammen, og gnid kalkunbrystet ind i det. Læg det i en pose, og lad det trække i køleskabet natten over.

Find din crockpot frem. Pil et løg, skær det over, og læg det i bunden sammen med gulerod i grove stykker og ½ hvidløg skåret over på midten. Læg kalkunbrystet oven på (så det er hævet lidt fra bunden), og taglæg det med bacon.

Tænd for crockpotten på LOW, og giv hele herligheden 6-8 timer. Lige inden servering lægges kalkunbrystet i et ildfast fad og grilles et par minutter i ovnen, så baconen kan blive sprød.

Væden i bunden kan bruges til at lave sovs af. For en god sovs har man jo aldrig fået skældud for at sætte på bordet, vel? 🙂

 

4 comments on “Kalkunbryst i crockpot (og noget om taknemmelighed)Tilføj din

 1. Jeg vil gerne lave din kalkun opskrift i Crockpot. Jeg er ny i Crockpot universet, så vil spørge om der ikke skal hældes vand i gryden? Kødet skal vel dækkes med væske. Hvordan laver du ellers sovsen?

  1. Uh, nej kødet skal endelig ikke dækkes! Det er ikke en kogning, vi er ude i. Der behøver ikke komme ekstra væske i gryden ved denne opskrift. Kødet og grøntsagerne afgiver selv den væske, som bliver til sovs. Man kan altid smide en skefuld vand eller to i bunden, hvis man synes – men det er ikke nødvendigt.
   God fornøjelse! 🙂

 2. Tak for hurtig svar. Skal afprøve opskriften i dag, så håber det bliver vellykket. 😊 Familien glæder sig

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: