Kalkun i kokos og karry - Fru Kofoeds Køkken

Kalkun i kokos og karry

Kalkun i kokos og karry - Fru Kofoeds KøkkenSom nævnt i madplan for uge 45 har jeg for nylig genopdaget en gammel klassiker fra begyndelsen af 00’erne: kalkun i kokos og karry. Det var sindssygt smart, da man for alvor begyndte at kunne købe kokosmælk alle steder omkring årtusindeskiftet – og endnu smartere, da man lærte at kombinere det med karry og dermed genskabe en form for asiatisk smag. At man så kunne tage det billigste kød i supermarkedet – kalkunbryst – skære det i tern, smide det ned i denne eksotiske karrysovs og pludselig have smart og lækker mad til mange mennesker – det var jo en form for revolution. Jeg husker det, som om, at man fik serveret kalkun i kokos og karry alle steder, hvor jeg kom frem, og jeg serverede det også selv i tide og utide. Det er nok også derfor, at jeg nåede at blive så træt af det, at jeg ikke har spist det de sidste 10 år!

Da jeg skulle have mad med til bandøvelse med ca. 8 spisende mennesker, kom jeg pludselig i tanker om kalkun i kokos og karry igen – og jeg blev helt glad, for det smager jo virkelig godt og er supernemt og billigt at lave. Derfor har jeg lavet det igen i dag, så opskriften kunne komme på bloggen, og andre kunne blive (gen)forenet med denne skønne ret. Jeg har opdateret retten lidt ved at komme røde linser og kikærter i – det gør smagen lidt mere spændende og tilfører lidt ekstra protein til retten, hvilket strækker kødet lidt længere.

Kalkun i kokos og karry til mindst 4-5 personer

  • 1 kalkunbryst (900 g)
  • 2 rødløg
  • 1 persillerod
  • ½ rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse kokosmælk (hvis du laver mad til flere end 5, så smid 2 dåser i, og fordobl linser og kikærter)
  • 1 dl røde linser
  • ½ dåse kikærter
  • 1 lille håndfuld cashewnødder
  • 2 kyllingebouillonterninger (eller brug rigtig kyllingefond, hvis du har)
  • 1-2 spsk tomatpuré
  • 2 store tsk rød eller gul karrypasta
  • En hel masse helt almindelig gul karry (jeg er glad for den fra Santa Maria, som hedder ekstra stærk – den er ikke så stærk, som den lyder, men bider stadig dejligt)
  • 2 spsk tørret citrongræs (Urtekram har en god bøtte). Alternativt kan man bruge ingefær.
  • Saften af ½ lime
  • Salt og  (hvidløgs)peber
  • Olie til stegning – gerne jordnøddeolie eller sesamolie (det bidrager godt til den eksotiske smag)

Snit rødløg og hvidløg i tern. Flæk persilleroden, og skær den i tynde skiver Hak chilien fint.

Fjern hinder på kalkunbrystet, skær det i store tern, som vendes i godt med karrypulver, halvdelen af citrongræsset, salt og måske lidt hvidløgspeber. Svits kødet, kom det i en skål, og hold det varmt.

Svits løg, hvidløg og chili. Tilsæt persillerod og røde linser, og steg lidt videre. Tilsæt bouillonterninger og vand. Når bouillonen er opløst, tilsættes kokosmælk, tomatpuré, karrypasta, citrongræs og limesaft.  Kom kødet tilbage i gryden. Nu skal retten bare stå og simre i mindst 20 minutter – men den kan også sagtens tåle at stå 1 time eller 2 – det bliver den faktisk kun bedre af.

Når der er ca. 5 minutter til servering, tilsættes kikærter og cashewnødder, og retten varmes godt igennem.

Servér fx med grønne bønner og brune ris.

3 kommentarer til “Kalkun i kokos og karryTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *