Jordskokker har en dejlig nøddeagtig smag, som jeg godt kan lide at trække frem, når jeg laver jordskoksalat. Her er jordskokkerne vendt med en cremet peanutbutterdressing rørt på græsk yoghurt, og de har fået selskab af syrligt æble og salte mandler. Okay, det havde været helt oplagt at drysse salaten med peanuts – men jeg havde ikke nogen i huset, så det blev saltmandler i stedet. Absolut ikke et dårligt alternativ!
Kombinationen af både tahin og peanutbutter i dressingen fungerer rigtig godt, synes jeg. Men har man kun den ene af delene, kan man sagtens nøjes med det.
Salaten kunne også sagtens laves med bagte jordskokker, hvis man fx har en rest til overs fra gårsdagens aftensmad.
Jordskoksalat med cremet peanutbutterdressing – til 2 personer:
- 3-4 store jordskokker
- 1 æble
- ½ dl saltmandler (eller peanuts)
- 1 dl græsk yoghurt (jeg brugte 10% – 2% er sikkert også ok)
- 1 tsk tahin
- 1 tsk peanutbutter
- Saften af ½ (lille) citron
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- Salt og peber
Rens jordskokkerne grundigt, og skræl eller skrub dem. Snit dem i tynde skiver.
Snit også æblet i skiver. Vend halvdelen med jordskokkerne, gem resten til pynt.
Rør dressingen af græsk yoghurt, tahin, peanutbutter, citronsaft, olie, honning, salt og peber. Der skal lægges lidt kræfter i for at få rørt peanutbutter og tahin ud, så bare rør til!
Vend dressingen med salaten, og fordel resten af æblet over jordskoksalaten sammen med saltmandlerne.
En jordskoksalat, som især smager rigtig godt til kylling.
nøj den lyder lækker – den skal prøves – uhm!
Hej Maria
Tak for kommentaren! Jeg tager det som en stor kompliment, at “salatdamen fra Vanløse” er positiv 🙂
Hi hi “salatdamen fra Vanløse” – det er mig 🙂
jeg elsker jordskokker og peanutbutter og det 2 ting er da et perfekt match 🙂
Det er det nemlig! Peanutbutter er i det hele taget en hel genial ting i mange salater! Det giver lige den dér umami-smag, som gør, at man bare kan æde løs…