Jordbærfromage

Jordbærfromage

Jordbærfromage (13)_FAV_RED


Åh, altså danske jordbær! Jeg kan slet ikke stå for dem. Når jeg går forbi dem i butikkerne, hopper de næsten ned i kurven helt af sig selv. Duften af jordbær er duften af barndomsminder – når jeg sammen med min veninde blev sluppet løs på en pluk-selv-jordbærmark på Samsø og åd løs, indtil det punkt, hvor jordbærrene begyndte at smage surt, fordi smagsløgene var overstimulerede 😉

I dag kan jeg ikke altid overkomme at spise helt så mange jordbær ad gangen.  Så forleden havde jeg en halv bakke halvkedelige jordbær stående i køleskabet, som var ved at blive lidt rynkede. Jeg besluttede at konvertere dem til denne her fine, lyserøde, sommersøde jordbærfromage. Bedst, som man troede, at jordbær ikke kunne blive bedre, overgik de lige sig selv!

Jordbærfromage

Jordbærfromagen er let, luftig, fløjlsblød og har den fineste smag af jordbær. Jeg frygtede, at den ville blive vammelsød – syrlige bær som hindbær og brombær er måske mere oplagte at lave mousse og fromage af. Men jordbærsmagen fungerer så fint i denne her sommerlige dessert. Og det geniale ved at bruge friske, søde jordbær er, at man ikke behøver at søde desserten ret meget.

Denne her jordbærfromage bliver en skarp konkurrent til min højskolehindbærdessert, som jeg også er helt vild med.

PS: Hvis du får angstanfald over sådan noget med husblas, så tror jeg såmænd sagtens, det kan udelades. Så bliver din jordbærfromage bare lidt tyndere og mindre fast i konsistensen, men den smager stadig skønt. Lidt frisk hyldeblomst på toppen er både fint at se på og giver et dejligt pift til smagen også. Hyldeblomster er i sæson lige nu, og du kan finde dem nærmest alle steder – også i København. Så udnyt den helt gratis mulighed for at pynte både jordbærfromage og andre desserter rigtig fint.

Jordbærfromage (4)_FAV_RED2

Jordbærfromage (16)_FAV_RED


Jordbærfromage

(Til 2. pers.)

  • 175 g jordbær (ex. stilk, blade osv.)
  • 20 g Sukrin Melis
  • 1 æg
  • 1/4 dl piskefløde
  • 2 blade husblas
  • 1 nip vanilje
  • Et lillebitte nip salt til at fremhæve smagen med
  • Spiselige blomster til pynt, fx hyld. Frysetørrede bær kunne også være fint – eller måske hvid chokolade… Hvis man har samvittighed til dén slags! 😉

Sæt husblassen i blød.

Blend jordbærrene til puré med en stavblender el.lign. Tilsæt vaniljepulver.

I en anden skål piskes æg med Sukrin Melis til en luftig æggesnaps.

Pisk fløden til skum i en tredje skål sammen med et lillebitte nip salt.

Smelt husblassen i et vandbad.

Imens husblassen smelter, vendes jordbærpuré sammen med æggesnaps og flødeskum. Smag lige på den og se, om du er tilfreds med sødme/syre-balancen. Justér evt. med lidt sødemiddel eller citronsaft. Det var ikke nødvendigt for mig, men det afhænger af jordbærrene.

Rør husblassen sammen med et par skefulde af jordbærmassen. Rør det hele sammen, fordel i 2 glas (eller en stor skål), og sæt på køl et par timer, til det er stivnet.

2 kommentarer til “JordbærfromageTilføj din

  1. Jeg kan heller ikke stå for jordbær, og har fyldt hele min have med store jordbærplanter med tanke på alle de lækre desserter og salater man kan bruge dem til. Reelt sker der dog det, at jeg hver morgen plukker de modne bær og spiser dem på mine havregryn. de er simplethen for fristende til, at jeg kan vente.

    1. Det kender jeg godt, det med ikke at kunne vente 🙂 Jeg gad godt have en have fyldt med jordbærplanter… og hindbær… og brombær… Og i det hele taget bare bær og frugt! 🙂

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *