Jordbær med mascarpone

Jordbær med mascarpone

Jordbær med mascarpone


Efter de dejlige, friske og sunde squashruller i går, bliver vi i dag i snack-kategorien. Denne gang dog i det søde køkken. Vi er ude i en forlængelse af de små jordbærtærter fra i fredags – i en simplere og mere “finger-food”-venlig version.

De danske jordbær er at finde i alle mulige butikker for tiden – jeg kan ligefrem blive helt overvældet af duften, når jeg går forbi vores lokale Irma, som er strategiske nok til at have dem udenfor, hvor jeg og andre bliver fristet af dem. Og lur mig, om ikke der til hundredevis af studentergilder, bryllupper og andre sommerfester i år vil være at finde de klassiske jordbær dyppet i mørk chokolade. En fantastisk spise, som der absolut ikke er noget dårligt at sige om. Men hvis du har lyst til lidt variation, er her en idé, som er mindst ligeså lækker og har mindst ligeså meget wow-effekt: jordbær fyldt med mascarponecreme. En idé, som jeg har set på Pinterest for længe siden, men først nu fået taget mig sammen til at prøve.

Jeg skal blankt erkende, at jeg ikke er en mester udi dessertanretninger. Jeg var der vist ikke, den dag hvor vi fik kørekort til tyl i hjemkundskab. Min finmotorik (og tålmodighed!) rækker ikke helt til at lave de perfekte, smukke, sirlige og snorlige jordbær med mascarpone, som jeg ser på forskellige amerikanske blogs. Mine jordbær er lidt mere… skal vi kalde det: rustikke…? 😉 Men det betyder jo bare, at jeg er nødt til at øve mig på flere jordbær og mere mascarponecreme, ikke?

Hvis I også øver jer – vil I så ikke dele resultaterne med mig på Instagram eller facebook? Det kunne være sjovt at se, hvordan andre klarer udfordringen. Og jeg synes virkelig, I skal prøve – de smager så godt! Hvis du kan lide jordbær med fløde, garanterer jeg, at du også vil kunne lide de her lækkerbiskner.

Jordbær med mascarpone

Jordbær med mascarpone


Jordbær med mascarpone

Rør mascarponecremen sammen. Kom den i en sprøjtepose med tyl, og læg den på køl i ca. 10 minutter. Så bliver den lettere at arbejde med.

Imens cremen ligger på køl, gøres jordbærrene klar. Vask dem, nip stilken af, men lad gerne de grønne blade blive siddende på. Jordbærrene skal bare kunne stå stabilt på et fad. Du kan evt. skære toppen af, hvis de er for ujævne.

Skær et kryds i jordbærrene, som går næsten – men ikke helt – ned til bunden. Brug fingerspidserne til forsigtigt at presse ned i midten, så jordbærrene danner en slags blomst med kronblade. Se billedet.

Jordbær med mascarpone

Så er det bare at tage cremen ud af køleskabet og stille og roligt presse dejlig mascarpone ned i alle jordbærrene. De mascarponefyldte jordbær kan godt tåle at stå i køleskabet en times tid, men server dem så hurtigt som muligt, mens de stadig ser allermest indbydende og friske ud.

0 comments on “Jordbær med mascarponeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: