Johns lchf lasagne med 3 slags ost

Johns lchf lasagne med grøntsager og 3 slags ost

John Sørensen
Latest posts by John Sørensen (see all)

Johns lchf lasagne med 3 slags ost


LCHF er en hård en, når man nu er vild med lasagne – jeg elsker og har altid elsket fornemmelsen af bechamelsauce sammen med smeltet ost, når det blander sig med oksekød, tomat og basilikum/oregano. Min kæphest har altid været at balancere væde med lasagne plader, så ens stykke står flot oprejst på tallerknen. Men når man nu skal manøvrere uden om hvedemel/stivelse så bliver det en anelse problematisk at nyde sin favoritret.

Så må  man tænke lidt ud af boksen, og jeg forsøgte mig med at erstatte bechamelsaucen med ost og lasagnepladerne med grøntsager.

Tanken om grøntsager med mozarella virkede lidt fesen og smagsforladt på mig, så min tanke var at blande mozarella med oste, der smager af noget.

Jeg besluttede mig for de 3 klassikere i mit køleskab: Mozarella, Rød Cheddar og en god parmesan reggiano.

Næste udfordring var lasagneplader, eller nærmere at finde et passende alternativ, så oplevelsen blev ved med at være som lasagne.

Min svoger – Hr Kofoed – hader, når Louise siger: ”Jeg har lavet pandekager uden mel….” ”Så er det jo ikke pandekager”…hævder han. ”Så lad være med at kalde dem det”

Never mind…. Jeg skar nogle auberginer i passende tynde skiver, og stablede dem med rigelig salt mellem lagene for at vande dem lidt ud – bare omkring en lille halv time på en tallerken, så drypper det meste væde fra dem.

Så bagte jeg dem med salt og olivenolie ved 225C i ovnen i 25 minutter,  til de var passende gyldne og nærmest sprøde.

Mens de bagte startede jeg kødsaucen op. 4 store hvidløg og 3 flotte zitauerløg i bunden af en gryde med lidt olie. De blev brunet, og jeg tilsatte en kopfuld rødvin, som jeg lige reducerede ind, til det blev suget op af løgene. Så kom jeg 3 dåser tomatpure i, som blev brændt let af også. En sidebemærkning her er at man med held kan brune/stege grøntsager for at fremme smagen. Det gør ikke noget at det bliver lidt brændt.

I kom jeg noget hakket oksekød stødt koriander, chili, basilikum og oregano. Det blev brunet, før jeg til sidst kom 6-7 store friske hakkede tomater og et par brikker pizzasauce…(jeg ved det godt….. men den er et glimrende alternativ til konventionelle flåede tomater.

Jeg jævnede det hele med 3dl piskefløde og lod det koge, til mine auberginer var kommet ud af ovnen og var kølet lidt af.

Jeg havde nogle bagte rødbeder og lidt broccoli fra aftenen i forvejen i køleskabet, og så tog jeg en kartoffelskræller og ”skrællede” 4 store gulerødder i lange strimler. Bare gør som du plejer når du skræller….og så bliv ved til guleroden er væk

Gulerødderne skulle give en masse sødme til lasagnen.

Så var alle ingredienser faktisk klar til at lægge sammen i et passende ildfast fad.

Personligt bruger jeg et højt fad – så man kan lægge en god lasagne med flere lag sammen, uden at det flyder over kanten inde i ovnen.

Så kom lagene som følger: Kødsauce – aubergine – ost – kødsauce – et lag gulerodsstrimler – ost – kødsauce – auberginer – de bagte rødbeder og brocoli – ost – kødsauce og ost på toppen til sidst.

Det er vigtigt at det sidste lag på toppen er cheddar – det bliver simpelthen så lækkert, når det får varme og bliver brunt og sprødt.

Hele molevitten bagte jeg i ovnen i en halv time ved 225C.

Voila – bon appetit

0 comments on “Johns lchf lasagne med grøntsager og 3 slags ostTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: