Det her er sådan noget mad, der tit står på menuen hjemme hos os: italienske pizzasandwich. Eller bare krydret oksekød serveret med en kålsalat med krydret creme fraiche-dressing, tomatsalsa, mozarella og – når det går rigtig vildt for sig – grøntsagsfladbrød, så det bliver en vaskeægte sandwich.
Opskriften kan måske se lidt omstændelig ud med mange elementer, der skal forberedes, men egentlig er det ret enkelt. Grøntsagsfladbrødene har jeg gerne i fryseren, så de skal bare varmes på en brødrister. Kål har jeg altid færdigsnittet i køleskabet – jeg snitter et helt spidskål ad gangen på mit mandolinjern og opbevarer det i en pose i køleskabet. På det seneste er jeg begyndt at gøre det samme med fennikel. Det giver bare en sindssygt god smag til salater. Så det skal bare hældes ud af en pose og i en skål.
Så der skal altså steges kød, laves tomatsalsa og creme fraiche-dressing. Hvis man hjælpes ad i køkkenet, går det egentlig ret hurtigt. Og man har den herligste, hjemmelavede, junkfood, som kan nydes med god samvittighed!
Italienske pizzasandwich
Kød:
- 1 pakke (400 g) hakket oksekød
- 3 fed hvidløg
- Krydderier: Salt, peber, oregano, basilikum, timian, cayennepeber
- Olie/smør til stegning
Tomatsalsa:
- 2 tomater
- 1 lille rødløg
- 2 spsk rød balsamico
- 2 spsk god olivenolie (evt. citronolie)
- Salt, peber
- Frisk basilikum eller purløg. Kan erstattes af tørret oregano.
Creme fraiche-dressing:
- 1 dl creme fraiche, 18%
- 1 fed hvidløg
- Godt med frisk purløg og dild – eller andre krydderurter
- Salt, peber
- Citron- eller limesaft
- Lidt honning eller flydende SØD
Til servering:
- 1-2 grøntsagsfladbrød eller hvidkålsfladbrød pr. person
- Kål eller salat. Jeg brugte en blanding af rød spidskål, frisk fennikel og grønkål
- Evt. hakket agurk og majs
- Revet mozarella ad libitum

Start med at røre creme fraiche-dressingen sammen og smage den til. Stil den på køl, og lad den trække, mens du gør resten klar.
Lav så tomatsalsaen: hak tomat og rødløg fint, og kom i en skål med olie, balsamico og hakkede krydderurter/tørre krydderier. Lad også tomatsalsaen trække, mens du går videre.
Snit kål og fennikel fint – eller klargør den slags salat, du bruger. Kom det i en skål sammen med creme fraiche-dressingen. Hak agurken. Jeg synes, det var ret pænt at komme den i en lille skål med en rest majs – det gav et fint lille farvespil.
Steg det hakkede oksekød på en pande i rigeligt olie. Findel det undervejs, og smag til med hvidløg og krydderier.
Rist evt. grøntsagsfladbrødene på en brødrister, imems kødet steger.
Så er det bare at sætte hele herligheden på bordet: Grøntsagsfladbrød, kød, kålsalat, tomatsalsa, agurk og revet ost. Saml de italienske pizzasandwich ved bordet, og nyd fx med et godt glas rødvin til – eller en kold cola 🙂
0 comments on “Italienske pizzasandwich”Tilføj din