Italiensk kylling i crockpot

Italiensk kylling i crockpot

Italiensk kylling i crockpot


Der er sket noget nyt i mit liv: jeg er blevet crock pot-ejer. Nu har jeg i årevis hørt venner og familie gå og tale om alt den lækre mad, de laver i deres crock pots/slow cookers, så da jeg blev spurgt af virksomheden Acreto, om jeg kunne tænke mig at teste en crockpot, sagde jeg straks ja.

Hvis nogle nu sidder og tænker: “hvad i alverden er dog en crock pot?”, så kan jeg da lige hurtigt indskyde, at en crock pot er et køkkenapparat, som kan bruges til alle former for simremad. Lidt ligesom en römertopf, bare elektrisk. Man kyler en masse ting ned i den – kød, grøntsager, sovs osv. – og så bliver det tilberedt ved svag varme i mange timer. Resultatet er supermørt og meget saftigt kød og den dybe, intense smag, som er karakteristisk for mad, der er blevet langtidstilberedt, og hvor alle smagsnuancerne har fået lov til at udvikle sig helt optimalt. En crock pot bruger ikke ret meget strøm i fht. en ovn, og den skulle være sikker nok i brug til, at man kan sætte maden over, inden man tager på arbejde om morgenen, og så komme hjem til færdig, velduftende aftensmad. Smart ikke?

CrockpotMin crock pot blev indviet med denne italienske kyllingeret, som jeg satte over, da jeg kom hjem fra arbejde kl. 12.30 torsdags. Jeg smed kyllingebryst, grøntsager, tomat og andre lækkerier ned i crock potten, tændte – og så satte jeg mig ellers ind i stuen og arbejdede. Ca. 1 time inden servering tilsatte jeg de ting, som ikke har godt af langtidstilberedning: bladkrydderier (bliver bitre), mælkeprodukter,(skiller) champignoner og majs (smatter ud). Samtidig tog jeg kyllingestykkerne op, trevlede dem med 2 gafler og smed kødet ned igen, så det blev til en lækker kødsovs. Ca. kl. 7 var der aftensmad, og jeg havde samlet set brugt ca. 15 minutter på madlavning.

Jeg var på forhånd lidt skeptisk over for det med, at hverken kød eller grøntsager skulle brunes af – det virkede for nemt, at man bare kunne smide ting ned i en maskine, og så blev det til mad. Men jeg må indrømme, at jeg var SÅ positivt overrasket! Det smagte bare enormt godt. Kødet var saftigt, mørt og fuldt af smag, og sovsen var lige i øjet. Selv Andreas, som ellers ikke er meget for simremad, var dybt begejstret. Den dér crock pot blivet helt sikkert min nye, gode ven i køkkenet! Næste projekt er hønsebouillon og derefter nok noget gullash …

Nå jo, jeg brugte i øvrigt nogle af de lækkerier, jeg havde fået med i min goodie bag fra bloggereventet i mandags: tomatpassata til sovsen og den gode parmigiano reggiano til at drysse med ved servering.

Italiensk kylling i crockpot


 Italiensk kylling i crockpot

 • 2 kyllingebrysfileter
 • 2 rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 persillerod
 • 1/4 æble
 • Lidt frisk rød chili (ca. 2 cm – husk at fjerne kerne og hinder)
 • 1 tsk sød paprika
 • 3 dl tomatpassata (eller brug flået tomat, som du evt. lige blender glat først)
 • ½ dl hvidvin
 • 2 dl hønsebouillon (gerne hjemmelavet)
 • 1 tsk honning
 • Salt og peber

Tilsættes i den sidste time:

 • Oregano og timian
 • 25 g smør
 • 1 dl fløde
 • 100 g champignon
 • 1 dåse majs

Servér med:

 • Fintsnittet spidskål eller spiralizeret squash
 • Friskrevet parmesan

Pil og skær rødløget i både. Skræl persilleroden, og skær den i tykke, halve skiver. Skær æblet i små tern, og snit hvidløg og rød chili fint.  Smid det hele i crockpotten, og læg kyllingestykkerne oven.

Bland alle de våde ingredienser med paprika, salt og peber, og hæld over. Tænd crock potten på svag varme, og sæt den på 6½ time.

Efter 5½ time tages kyllingekødet op og trevles med 2 gafler, inden du smider det ned igen. Svits champignonerne let på en tør pande, og smid dem ned i crock potten sammen med majs, bladkrydderier, smør og fløde.

1 time senere er retten klar til servering. Vi spiste fintsnittet spidskål til og dryssede med friskrevet parmesan. Der var ikke et øje tørt!

(Crockpotten i indlægget her er sponsoreret af Acreto.se, men alle holdninger til produkter og alle tekster er mine egne.)

4 comments on “Italiensk kylling i crockpotTilføj din

 1. Jeg må tilstå at jeg synes det er lidt et fjollet aggregat … hvad er der galt med stegesoen? Jeg mener her kan man jo også blot tilberede ved lav temperatur i ovnen og derved ikke forbruge så meget strøm. Eller lave større portioner nu man er i gang, og fryse ned.

  Måske er det blot fordi mit køkken er på størrelse med en tændstikæske, og at jeg derfor slet ikke tænker i at anskaffe mig flere køkkenmaskiner … ?!

  1. Hej Nada
   Jeg kan egentlig godt følge dig, men jeg tror lidt, det kommer an på, hvor god en ovn man har. Det smarte ved slowcookeren, som jeg glemte at skrive, er nemlig, at varmen kommer fra siderne og ikke fra bunden. Så maden bliver ikke brændt i bunden, hvilket i hvert fald godt kan ske, hvis jeg lader mad stå i 6-7 timer i stegeso i min ovn.
   En anden praktisk ting er, at man jo så kan bruge sin ovn til noget andet, mens crock potten arbejder – fx bagte rodfrugter eller sådan noget.
   Vi har seriøst heller ikke plads til flere maskiner i vores køkken, som Andreas har forklaret mig ved gentagne lejligheder – men på en eller anden måde bliver de ved med at finde vej ind, selvom ting så må stables oveni hinanden i skabe og skuffer, så det efterhånden er den rene dødsfælde at begive sig derud 😉 Hvornår får jeg mit industrikøkken…? 😉

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: