Ispinde kun med frugt

Ispinde (næsten) kun med frugt

Ispinde kun med frugt


Jeg overvejede først at kalde de her ispinde for “Trafiklys for farveblinde” – men jeg var simpelthen for bange for at være for politisk ukorrekt og blive beskyldt for diskriminering og det, der er værre! Men helt ærligt – det er på en måde det navn, der passer bedst! Min oprindelige plan var faktisk at lave et trafiklys med rød, gul og grøn is. Men jeg endte med rød, gul og lilla. Og hvad kalder man så lige sin is? Regnbueis er jo lissom’ taget i forvejen.

I stedet kalder jeg dem bare “ispinde kun med frugt”. Det er nemlig lige præcis det, de er. Næsten kun frugt i hvert fald! Lige hvad man har brug for på en varm sommerdag. Eller for den sags skyld en grå sommerdag, som trænger til lidt kulør.

Wow i øvrigt for en smuk sommerdag det har været i dag! Andreas og jeg har trasket rundt i København hele dagen – spist lækker brunch, kigget på butikker, været på kanalrundfart, gået tur fra Nyhavn til Christianshavn. Sidst på eftermiddagen røg vi hjem på altanen, hvor Andreas fremtryllede en Spritz Aperol, og vi spiste lækker aftensmad. Nu sidder jeg med koksrøde, solvarme kinder og køler ned foran en ventilator.

Dét er bare dansk sommer, når den er allerbedst! Og Købehavn, der viser sig fra sin allersmukkeste side:

Sommerdag i København

Sommerdag i København

Staycation holder stadig hele vejen!

Nå, tilbage til ispindene!

Ispinde kun med frugt

Det er utroligt, så slikagtig en smag man egentlig kan få ud af frugt. Især hvis man blander det sammen og fryser det ned. Ananas + havtorn; Blåbær + kirsebær + lakrids; Jordbær + hindbær + vanilje. Det bliver til en is, der for mig fint kan konkurrere med kølediskens fristelser – men som altså består af lutter gode sager.

En “sodavandsis” skal ikke bare smage godt. Den skal helst også være farvestrålende og sommerlige at se på. Så i stedet for at bare at blende alle frugterne sammen, laver vi 3 is og lægger i lag i ispindeformen. Det er overraskende nemt og giver en meget indbydende og “glad” ispind.

Et lille tip: Hvis du giver de her is til børn, så vær opmærksom på, at blåbærisen vil være svær at få af tøjet, hvis den smelter og drypper ned af små, fedtede fingre.

Ispinde kun med frugt


 

Ispinde (næsten) kun med frugt

  • 1 dl ananas i tern (husk at fjerne den kedelige midte)
  • 1 spsk havtornbær (kan købes frosne)
  • 1 dl blåbær
  • 5 store kirsebær, befriet for sten
  • 1½ dl jordbær og hindbær – helst en blanding
  • 1 banan
  • 1 lille nip lakridsrodspulver
  • 1 lille nip vaniljepulver
  • Evt. sødning

OBS: Jo flere af tingene, der har været på frost først, jo bedre. Så bliver isen nemmere at arbejde med, og ispindene fryser hurtigere ind.

Find 3 skåle frem:

Skål 1: Kom ananas, havtorn  i

Skål 2: Kom jordbær og hindbær i.

Skål 3: Kom blåbær og kirsebær i.

Overhæld indholdet i hver af de 3 skåle med kogende vand (hvis du altså bruger frosne bær). Hæld vandet fra gennem en sigte. Det gør ikke noget, hvis der hænger lidt væde ved – så bliver det lettere at blende.

Del bananen i 3, og fordel stykkerne i de 3 skåle.

Find en stavblender frem, og blend de 3 skåles indhold til fin puré. Giv jordbær/hindbærisen lidt vaniljepulver og evt. lidt sødning (min var lige lovlig sur). Giv blåbær/kirsebærisen lidt lakridsrodspulver.

Find 4 ispindeforme frem. Nu skal de 3 is lægges i lag. Der er 2 fremgangsmåder, alt efter hvilken slags form, du bruger:

1: Hvis du, som jeg, bruger en form, der ligger ned, lægges den gule is i midten med en ske, og de 2 røde is hældes i hver sin ende af ispindeformen.

2: Hvis du bruger en opretstående ispindeform, hældes først blåbær/kirsebæris i, så den gule is og til sidst jordbær/hindbærisen.

Sæt isene på frys, og nyd på en dejlig sommerdag.

Ispindeformene, jeg har brugt, er fra Lékué.

Ispinde kun med frugt

0 comments on “Ispinde (næsten) kun med frugtTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: