Her i dette skønne sommervejr kredser mine tanker næsten konstant om is og sommerhygge. Jeg har lyst til at invitere gæster til grill og hvidvin hver aften og servere denne skønne, enkle og sommerlige islagkage til dessert. Okay, vores grill er brudt sammen, det gode vejr skulle blive aflyst af stormflod i morgen, og jeg har ingen aftener ledige til gæstebud – men hvidvinen og islagkagen kan jeg da heldigvis klare! 🙂
Der er flere virkelig gode ting ved denne her islagkage: Udover at smage fortryllende dejligt, så er den lchf-venlig og udelukkende sødet med naturlige ingredienser. Altså en dessert, man kan nyde med god samvittighed. Samvittigheden får det kun endnu bedre at, at det også er god “stop spild af mad”-stil at bruge rester af lchf chocolate chip cookies (hvis man er sådan en, der levner kage, forstås!) og af den dejlige jordbær-bananis, som også har været på bloggen i denne uge. Alle mulige andre former for is og kage kan selvfølgelig også bruges.
Min sidste yndlingsting er, at islagkagen er nem og hurtig at lave og dejligt enkel. Der sker et eller andet med mig her om i sommertiden, hvor jeg får behov for enkle ting med få, gode råvarer, som får lov til at træde rigtig meget frem. Om vinteren er jeg mere til at nørkle en masse sjove ting sammen og bruge en masse krydderier – det har jeg ikke på samme måde behov for om sommeren. Kender I det?
Nå, her kommer i hvert fald opskriften, og så må I nyde sommervejret i fulde drag, mens det er her!
Islagkage med cookiebund og jordbær-bananis (4-6 personer)
- Ca. 6-7 lchf chocolate chip cookies
- 1-2 spsk kokosolie/smør
- 2 dadler, skåret i mindre stykker
- ½ portion jordbær-bananis
- Mørk chokolade, 70% + friske bær til pynt (jeg har brugt granatæblekerner, hindbær og jordbær)
Knus småkagerne let, og kør dem i en blender/foodprocessor med kokosolie/smør og dadler til en cremet masse. Pres dejen ned i en lille, smurt springform (16 cm), og stil den på frys et par minutter, mens du laver isen.
(Hvis du ikke har nogen cookies, så lav dejen fra opskriften i linket, pres den ned i formen, og bag den i 15-20 minutter, eller bare indtil den er fast. Jeg har ikke selv testet det, men det burde virke. Lad den køle helt af, før du går videre).
Når jordbær-bananisen er klar, fylder du den i formen, oven på bunden og stiller hele herligheden tilbage i fryseren igen et par timer.
Inden servering tages islagkagen ud af fryseren og pyntes med smeltet chokolade og friske bær. Nemt, ikke?
Årh, den ser godt nok bare så skøn og sommerlig ud.
– Anne
Tusind tak, Anne! 🙂