Iskaffeispinde

Iskaffeispinde

Iskaffeispinde


Iskaffeispinde – er det ikke lidt dobbeltkonfekt? Egentlig ikke. Det er ispinde lavet på iskaffe. Så jeg synes, navnet giver ret god mening 🙂

Som jeg har nævnt før her på bloggen, så jeg hader virkelig at hælde kaffe ud! Men når jeg har lavet kaffe til gæster, ender der næsten altid 99,9% sikkert med at være 1-2 kopper til overs. Her om sommeren er det heldigvis helt oplagt at lave iskaffe af den kolde kaffe. Men hvorfor ikke tage skridtet videre og lave iskaffeispinde? Simpelthen fryse iskaffen ned til ispinde! Når det lige om lidt bliver for varmt til, at man orker at drikke varm kaffe, men bare har brug for at blive kølet ned, er det den helt rigtige løsning.

Iskaffeispinde

Hvad med at slutte en hyggelig grillaften på altanen eller terrassen af med at hive et par iskaffeispinde ud af fryseren og servere dem i et par glas? Hvis du er rigtig fræk, så smider du lige en kugle vaniljeis i glasset også! Så har du den perfekte sommerdesert med indbygget kaffe. Som den rare og hjælpsomme blogger, jeg er, har jeg selvfølgelig testet konceptet – and it’s goooood! Der er jo i øvrigt heller ingen regler mod fx at smide et skvæt Bailey’s eller Kahlua ned i kaffen… Mmm, jeg bliver vist nødt til at snart at lave en ny portion 😉

Iskaffeispinde

Lchf-venligt er det sørme også (altså lige minus det med vaniljeisen!). Kaffe, fløde, sødemiddel. Ingen slinger i valsen. Puds glorien, og gør klar til sommerens store kaffe-hit!

NB: Vi er ikke ude i en cremet is. Det er kold kaffe og fløde frosset direkte ned, så isen har en “flaget” konsistens. For mig gør det dog ikke spor, når det er en ispind, der primært har til opgave at køle mig ned og give mig koffein 🙂 Hvis du vil have cremede kaffeispinde, så er det her, du skal kigge.

Iskaffeispinde


Iskaffeispinde

  • 1½ dl kold kaffe (god stærk)
  • 1 dl fløde
  • Sødemiddel og vaniljepulver efter behov

Hæld kaffe og fløde sammen, og smag til med vanilje og sødemiddel. Hæld på 4 ispindeforme, og frys ned.

Ispindene smelter relativt hurtigt, når du tager dem ud af fryseren, så spis dem hurtigt. Servér dem evt. i glas som en festlig afslutning på en god sommermiddag – og hvis du er rigtig fræk, så smider du lige en kugle vaniljeis i glasset også!

0 comments on “IskaffeispindeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: