Idiotsikker bernaise

Idiotsikker bearnaise

Idiotsikker bearnaise


Der var engang, hvor bearnaise og jeg havde et rigtig godt forhold. Jeg lavede den ene perfekte bearnaise efter den anden, så let som at klø mig selv i nakken. Og jeg spekulerede over, hvorfor så mange mon havde problemer med noget så let som at lave bearnaise…

Men som vi jo ved, er hende dér Karma en rigtig bitch! For lige pludselig gik det helt galt for mig og bearnaise, og jeg mistede helt grebet! Sovsen skilte nærmest, bare jeg kiggede på den, hver gang jeg prøvede. Jeg besluttede at holde en laaaang pause fra bearnaise.

For nyligt hjemme hos min far besluttede jeg så, at det var på tide at give bearnaisen chancen igen. Men i stedet for at redeeme’ mig selv som bearnaise-mager, fail’ede jeg fuldstændig foran både min far og Andreas (som jeg ellers havde været nok så kæphøj over for nede i Irma, da jeg stod med estragonen i hånden og med al den madblogger-selvfedme, jeg kunne opbyde, proklamerede, at det altså overhovedet ikke var svært at lave bearnaise!) Jeg lavede min hidtil mest håbløse bearnaise – grynet, bleg, underlig og med en smag så hæslig, at vi måtte kyle den ud. Typisk, når man lige har stået og spillet smart!

Idiotsikker bearnaise

Jeg var godt på vej til at kaste viskestykket i ringen og slutte fred med Jensens og Knorrs bearnaisesaucer. Men så ramte den dér tanke mig, som længe har luret i baghovedet: at bearnaise jo sådan set bare er en varm mayonnaise med smør i stedet for olie. Og mayonnaise har jeg aldrig haft problemer med (7-9-13!). Så hvad nu hvis jeg lod være med at opvarme min bearnaise, men bare lavede den med stavblenderen i et højt glas uden varme på?

Som sagt så gjort! Og resultatet var en idiotsikker bearnaise, som tog 5 minutter at lave i effektiv arbejdstid; som stod på bordet i ½ time uden at skille den mindste smule; som klarede en tur i køleskabet også uden at skille (her blev den bare til lækkert, blødt kryddersmør!); som smagte helt fantastisk; som ikke gav den mindste smule sved på panden at lave i køkkenet. Eneste ulempe er faktisk, at den ikke er varm. Men det synes jeg egentlig ikke udgør noget reelt problem for en bearnaise.

Idiotsikker bearnaise

Jeg har lavet den med helt simpel bearnaiseessens fra supermarkedet og tørret estragon (kan købes i Tiger).  Du kan selvfølgelig bruge hjemmelavet bearnaiseessens (der findes masser af opskrifter på nettet) og frisk estragon, hvis du er mere tjekket. Men nu var målet at lave en helt simpel, billig og idiotsikker bearnaise – og jeg synes i al beskedenhed, at det lykkedes rigtig godt.

Vi spiste bearnaisen til den mest fantastiske côte de boeuf. Et true match made in Heaven!

Idiotsikker bearnaise


Idiotsikker bearnaise

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk bearnaiseessens (den dér lille, gule flaske fra supermarkedet)
  • 1-2 spsk tørret estragon
  • Friskkværnet peber + flagesalt
  • 100 g smør

Smelt smørret langsomt i en lille, tykbundet kasserolle. Lad det stå og køle af til rumtemperatur.

Slå 2 æggeblommer ud i et højt blenderglas, og lad dem stå på køkkenbordet (tildækket) og nå rumtemperatur (ca. 10 minutter).

Hæld bearnaiseessens, estragon, salt og peber i blenderglasset.

Tilsæt lidt af smørret, og sæt stavblenderen på. Hæld resten af smørret i i en tynd stråle, mens stavblenderen kører.

Smag til, og servér.

Tip: Hvis din bearnaise er blevet for tung, savner den måske et pift frisk citronsaft? Det hjælper også, hvis den (mod forventning) skulle skille. Salt og peber skal der sikkert også smages til med. Og hvis du så skulle have lidt kødsaft fra den steg eller de bøffer, der udgør hoveddelen af måltidet – så er det også smadderlækkert lige at blende i.

0 comments on “Idiotsikker bearnaiseTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: