Nytårsdessert

Idéer til nytårsdessert

Nytårsaften 2015_Fyrværkeri


Nu, hvor julen synger på sidste vers, er det ikke et øjeblik for tidligt at begynde at tænke på årets nytårsdessert! Hvis der er én aften om året, hvor man gerne må gå lidt bersærk i lækkerhed, så må det være nytårsaften, er det ikke rigtigt?

Jeg har samlet 6 lækre desserter her fra bloggen, som kunne være oplagte som nytårsdessert. Kriterierne har været, at desserterne skulle være:

  • Ekstra smukke og præsentable
  • Realistiske at lave til mange – og helst i god tid
  • Virkelig, virkelig lækre
  • Gerne så fri for tilsat sukker som muligt.

Herhjemme er årets nytårsdessert outsourcet til vores gode veninde, Sara, som vi skal holde nytår sammen med. Sara er uddannet kok og særligt genial til desserter. Så jeg betror mere end gladeligt hende det ansvar, sammen med ansvaret for kransekagen. Så prøver jeg at sørge for, at vi får noget varm mad også. Og Andreas sørger for, at vi får nogle gode drinks.

Andreas har sat foden i gulvet og insisteret på, at vi skal have chokolademousse – den eneste rigtige nytårsdessert i hans verden. Sara og jeg var nemme at overtale. Vi har kastet en masse idéer ud i rummet om Baileys, Kahlua, bær og andre sjove ting, man kunne twiste en chokolademousse med. Jeg er spændt på at se, hvad det ender med.

Nytårsdessert


Her får du 6 bud på lækker nytårsdessert:

(Klik på links’ene for at komme til opskrifternene. Læs mere om hver enkelt nytårsdessert længere nede)

Tricolore-chokolademousse

Tricolore-chokolademoussen er et ultralækkert twist på chokolademousse lagt i lagt med hindbærmousse og kaffemousse. Overraskende nem at lave, super-dekorativ og kan fint laves i god tid.

Fragilite med kaffeskum og karamelkrokant

Fragilité med kaffeskum og karamelkrokant er et vidunderligt punktum på den lidt tunge middag, som en nytårsaften kan byde på. Let, knasende og med en skøn smagskombination af kaffe, chokolade, karamel og nødder. Du kan fint bage bunden og tilberede karamelkrokanten dagen i forvejen. Så er det bare at piske kaffeskum og pynte kagen lige inden servering.

Snickers-islagkage

Snickers islagkagen er en bombe uden lige. Det er den, du skal servere, hvis du vil tage livet af dine gæster – på den gode måde. Den kan laves dagen i forvejen, og du skal bare lige hive den ud af fryseren og se folk gispe efter vejret! Uh, den er god.

Ferskentærte

Ferskentærten er kommet med, fordi det simpelthen til dato er en af de bedste tærter, jeg har smagt. Du kan bruge ferskner fra dåse, hvis du kan lave med sukkerlagen – og du kunne fint tilberede tærten som små, portionsanrettede tærter. Også et virkelig lækkert bud på en en nytårsdessert.

Tiramisu med lakrids og brombær

Tiramisu er en klassiker, man aldrig kan gå galt i byen med. Denne version er twistet med lakrids og brombær og vil være et genialt punktum for en nytårsmiddag.
OBS: denne opskrift er ikke specielt sukkerfri.

Fru Kofoeds Køkken_Creme brulé med brombær

Og nu vi er ved klassikerne – så er creme brulé vel klassikeren over dem alle, og med god grund. Min version har også fået lidt brombær, og det giver et lækkert, friskt pift til den fede, søde creme.
OBS: denne opskrift er (heller) ikke specielt sukkerfri.

Det var mine bud på nytårsdessert. Jeg håber, du fandt noget god inspiration! Hvad skal I have hjemme hos dig til nytår?

2 kommentarer til “Idéer til nytårsdessertTilføj din

  1. Uhm dejlige desserter:-)
    Herhjemme har min unge datter bestemt sig for noget med tropisk frugt, så jeg må udtænke noget.
    Jeg vil ønske du og dine et fantastisk godt nytår og jeg glæder mig til at følge dig i køkkenet:-)

    1. Uhm, tropisk frugt – det lyder også godt! Har den unge datter mon så tænkt sig at være behjælpelig med at lave desserten også? 😉
      Rigtig godt nytår til dig og familien!
      Vh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *