Hyldebærsuppe med toppings

Hyldebærsuppe

Hyldebærsuppe med toppings


Hvis du læste med i lørdags, kunne du se, at jeg har været i gang med at lege med hyldebær. Hyldebærsaft og hyldebærsuppe.

Som jeg også fortalte i lørdags, har jeg fået hyldebærsuppe én gang tidligere i mit liv. Nemlig hos min farmor som barn. Jeg havde været ude at gå tur med min farmor, og vi var kommet til at snakke om de hyldebærbuske, som voksede nede bagest gården bag hendes lejlighed. Så farmor fandt saks og plastikpose frem, og vi gik ned og plukkede hyldebær. Hjemme i lejligheden forsvandt farmor ud i køkkenet og kom kort tid efter tilbage med en portion hyldebærsuppe med tvebakker til os hver.

Jeg tror, jeg var en lille smule skuffet dengang over resultatet af vores anstrengelser. Hyldebærsuppen gik ikke så godt i spænd med mine godt 10-årige smagsløg. Men jeg syntes, det var en sjov oplevelse, og suppen gled fint ned 🙂

Hyldebærsuppe med toppings

I en alder af 34 syntes jeg, at det var på sin plads at give hyldebærsuppen en chance mere. Og med de rette toppings lykkedes det faktisk at lave en hyldebærsuppe, som smagte helt hæderligt. Vaniljeflødeskum, friske æbler og så en håndfuld af min æblegranola. Det var slet ikke tosset!

Det bliver måske aldrig en favorit hos mig på linje med rødgrød, men jeg kunne sagtens finde på at lave hyldebærsuppe på denne her måde en anden gang. Det er en rigtig hyggelig efterårsdessert, som varmer dejligt på en kølig dag.

Hyldebærsuppe med toppings


Hyldebærsuppe

(til 1 person)

  • 2 dl hyldebærsaft (hjemmelavet eller købt)
  • 1 dl vand
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 spsk vand

Toppings:

  • Vaniljeflødeskum (flødeskum pisket med vaniljepulver)
  • Æbletern/både
  • Æblegranola

Kog hyldebærsaft og vand op i en lille gryde.

Rør majsstivelse ud i vand, og tilsæt, når det koger. Lad det boble videre et lille minut.

Hæld så din hyldebærsuppe i en skål, og pynt med toppings.

Hyldebærsuppe med toppings

 

0 comments on “HyldebærsuppeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: