Hvidkålssalat med dadler chili og mynte

Hvidkålssalat med dadler, mynte og chili

Hvidkålssalat med dadler chili og mynte


Stærkt, sødt, aromatisk, blødt, sprødt, salt og syrligt – jeg elsker, når man kan få alle smage og teksturer med i en salat! Det er den slags, der gør, at der ryger en ekstra bid grønt ned hos mig. Når det ovenikøbet kun tager få øjeblikke at lave en velsmagende og indbydende salat, ja så er det svært at finde noget at klage over.

Nu er vi jo officielt gået ind i forårsmånederne, og jeg har lavet en aftale med mig selv: jeg vil ikke være en af dem, der konstant brokker mig over vejret og siger: “Ih, hvorfor kan vi aldrig få noget ordentligt forårsvejr og solskin?” For helt ærligt – det ændrer jo ikke på noget, at jeg brokker over vejret. Det eneste, jeg kan risikere at ændre på, er mit eget og andres humør. Og det er ikke til det bedre!

Så i stedet for at øffe over regnvejr og kulde, vil jeg tage det som en del af pakken ved at bo i vores charmerende, omskiftelige, skandinaviske klima. Jeg vil tage mit gode regntøj på og nyde duften af regnvåd marts, glæde mig over de lyse timer og lærkernes sang (eller hvad de nu er for nogle fugle, der pipper herude i gården – jeg har aldrig været den store ornitolog!).  Og så vil jeg putte forår, sol og sommer på min tallerken, når jeg trænger til det. Dadler, mynte, chili og tahin. Det er da lige til at drømme sig lidt væk til sydligere himmelstrøg, ikke?

Hvidkålssalat med dadler chili og mynte

Jeg tænker, at salaten især vil være god til fyldige, spicy retter, der trænger til et sødt og friskt modspil – fx:

Hvidkålssalat med dadler og mynte (5)_FAV_RED


 

Hvidkålssalat med dadler, mynte og chili

  • 2 gode håndfulde fintsnittet hvidkål
  • 1 medjool-daddel (eller 2 små)
  • 4-5 blade frisk mynte
  • En knivspids frisk, rød chili
  • Salt og peber

Tahindressing:

  • 1 tsk tahin
  • 2 spsk vand
  • 1-2 tsk frisk citronsaft
  • 1 lille strejf honning

Snit hvidkålen fint – gerne på et mandolinjern. Du kan også rive den groft på et rivejern.

Hak dadlen i små stykker. Hak mynten og chili fint.

Rør dressingen sammen ved først at røre tahin ud i vand og derefter smage til med citronsaft og honning.

Så er det bare at blande hele salaten sammen og nyde – fx til en tung, krydret ret, som trænger til lidt friskt og sødt modspil.

0 comments on “Hvidkålssalat med dadler, mynte og chiliTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: