Hvidkålsfladbrød

Hvidkålsfladbrød

HvidkålsfladbrødJeg er helt vild med grøntsagsfladbrød – især mine egne pikante grøntsagsfladbrød, som jeg har spist virkelig mange af over de sidste par uger. Både morgenmad og frokost er en leg, når man bare kan flå 1-2 brød ud af køleskabet eller fryseren, riste dem og klappe dem sammen om dejlig ost og kødpålæg. Med lidt grønt on the side har man hurtigt et lækkert og mættende måltid.

Jeg havde lyst til at lege lidt med en version på hvidkål – deraf navnet hvidkålsfladbrød. Dels havde jeg lyst til lidt afveksling, dels havde jeg et hvidkål i køleskabet, som trængte til at blive brugt. Det passer mig også glimrende, at hvidkål er en smule billigere og mere drøjt i brug end blomkål.

Mine hvidkålsfladbrød er lidt mildere i smagen end de pikante grøntsagsfladbrød. På den måde er de meget velegnede til gode, gamle, danske klassikere som frikadellesandwich eller for den sags skyld flæskestegssandwich. Det bliver bestemt ikke sidste gang, jeg laver sådan en portion her!

Hvidkålsfladbrød, ca. 10 stk.

  • 1 dl nødder (jeg brugte en blanding af paranødder, mandler og cashewnødder)
  • ½ dl solsikkekerner
  • 60 g ost (jeg brugte en blanding af cheddar og gouda)
  • 200 g hvidkål
  • 1 gulerod (erstat med ekstra hvidkål, hvis du spiser striks lchf)
  • 3 æg
  • 1-2 spsk HUSK
  • Salt, (hvidløgs-)peber, oregano og cayennepeber

Fremgangsmåden er ligesom med de pikante grøntsagsfladbrød:

Blend nødder og solsikkekerner, og sæt til side.

Blend ost, og sæt til side.

Riv hvidkål og gulerod fint. Hvis du bruger foodprocessor, og der ligger nogle stumper tilbage, som ikke er blevet revet, kan du bare smide dem ned i foodprocessoren med den store kniv og hakke dem fint.

Tilsæt nødder, kerner, ost, æg, krydderier og HUSK, og blend det hele godt sammen. Skrab ned af siderne et par gange. Konsistensen skal nu minde om en løs frikadellefars.

Sæt klatter af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Glat klatterne ud til cirkelrunde brød, og ret kanterne pænt op.

Bag ved 200 grader, evt. varmluft, i 20-25 minutter. Vend brødene, og giv dem 3 minutter på den anden side. Så har du gode og faste hvidkålsfladbrød.

Lad brødene køle ned på en rist, og nyd fx en frikadellesandwich med 2 hvidkålsfladbrød klappet sammen om smøreost, frikadeller, agurkesalat (evt. hjemmelavet) og rødkål. Yum!

Hvidkålsfladbrød

1 kommentar til “HvidkålsfladbrødTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *