Spaghetti carbonara er en kær klassiker hos børn og voksne. Jeg har allerede en opskrift på lchf-venlig spaghetti carbonara her på bloggen. Her kommer en endnu mere striks lchf udgave af den populære ret. Den er lavet med fintsnittet hvidkål i stedet for spaghetti.
Mange har måske prøvet at lave spaghetti carbonara med squashpasta. Jeg har også prøvet det selv, men resultatet blev lidt vandet og kedeligt. Squashen er for blød og vandholdig til at kunne “tæmme” den fede carbonarasovs. Hvidkål derimod er helt perfekt. Det kan tåle at blive opvarmet og dænget til med sovs og stadig holde en god konsistens med en anelse bid. Og så har det en mild smag, der går fint hånd i hånd med bacon og ost.
Jeg spiste hvidkålscarbonaraen her til frokost forleden og var dejligt mæt hele eftermiddagen. Den kunne også sagtens have udgjort en dejlig aftensmad, evt. med en frisk og syrlig salat til at balancere retten. Fik jeg nævnt, at det også er enormt billigt at lave mad med hvidkål, bacontern og æg? Jeps, der er bonus i alle afdelinger med denne her ret! 🙂
Hvidkålscarbonara
- 2-3 håndfulde fintstrimlet hvidkål
- 1 skalotteløg, fintsnittet
- 1 fed hvidløg, fintsnittet
- 100 g bacontern
- 1 æg
- 1 sjat fløde
- Ca. ½ dl friskrevet parmesan
- Salt og peber
- Olie/smør til stegning
Steg bacon sprødt på en pande.
Tilsæt olie, løg og hvidløg, og lad det brune.
Pisk imens æg med fløde, parmesan, salt og peber.
Smid hvidkålen på panden. Lad den blive let mør.
Tilsæt æggemasse, slyng hurtigt rundt.
Drys med ekstra salt og peber, og servér.
0 comments on “Hvidkålscarbonara”Tilføj din